Home » BVB: Erling Haaland – den norske naturkraften

BVB: Erling Haaland – den norske naturkraften

by Henrik Ibsen

Dortmund – Det er scener som virker surrealistiske, nesten groteske og uvirkelige. Som i et videospill. Hver gang Erling Haaland tar ballen, snur seg raskt mot motstanderens mål på en uforlignelig måte, og umiddelbart suser som en naturkraft for å score sitt neste mål, spretter motstanderne av ham.

På 5:2 i åpningen av Bundesliga sesongen 2021/2022 mot Eintracht Frankfurt, var det spesielt de ynkelige Makoto Hasebe, Stefan Ilsanker og Martin Hinteregger som mislyktes på rad med sine feilforsøk og sine harde moguler. . Spissen på 1,94 meter kunne rett og slett ikke tas ned, verken med lovlige eller ulovlige midler. Hvert skritt og hvert trykk har forsvunnet. Et absolutt fenomen.

Haaland involvert i alle BVB-mål

I tillegg kommer selvfølgelig dens utrolige suksessrate. Borussia Dortmund har scoret totalt åtte mål i sine to konkurranseopptredener så langt – i DFB Cup på SV Wehen Wiesbaden (3-0) og i Bundesliga mot SGE (5:2). Haaland har vært involvert i alle disse hitene. Selv har han scoret fem mål og forberedt tre.

En vanvittig figur som helt sikkert vil riste i knærne til FC Bayern München-forsvaret før Supercupen (BVB vs FC Bayern tirsdag fra kl. 19.00 direkte på SAT.1 og i gratis livestream på ran.de). Og med rette.

Det er ikke for ingenting at Bayern-trener Julian Nagelsmann sa i forkant av Supercopa: «Erling Haaland er selvfølgelig en stor spiller. I tillegg til avslutningsevnene er han veldig robust og rask. Det handler om å presse raskt etter å ha mistet ballen så at motstanderen ikke er lett bak Chain kan spille. Det vil være situasjoner der vi ikke kan beholde ham, men da vil vi fortsatt ha verdens beste målvakt i målet. Det er som alltid i fotball: det fungerer bare som et lag! «

Norwegian utligner Seelers rekord

I Haaland-sammenheng virker «Super Player» til og med litt av en underdrivelse. Nordmannen scoret 41 og 42 mål mot Eintracht i sin 44. Bundesliga-kamp, ​​og ga den forrige rekorden for Uwe Seeler, som også scoret sitt 42. mål i sin 44. kamp.

Så ung som Haaland på 21, forresten, har ingen Bundesliga-spiss vært i stand til å score så mange mål. Til sammenligning: Bayerns toppscorer Robert Lewandowski har «bare» scoret 15 mål på sine første 44 Bundesliga-opptredener.

Haaland har scoret 62 utrolige mål for BVB på 61 konkurransekamper. På 23 kamper scoret han til og med mer enn én gang. Feil verdier. Men BVB-kaptein Marco Reus sa etter nordmannen mot Frankfurt ved mikrofonen til «Sky»: «Selvfølgelig spilte Erling en flott kamp. Men du skal ikke gratulere ham for mye, det er et par ting han kan. og må lære seg .»

En setning som må høres ut som en trussel mot konkurrentene. Spesielt siden BVB-trener Marco Rose la til foran Supercopa: «Erling sier om seg selv at hodespillet og høyreavslutningen hans må forbedres. Han vil bare være en komplett spiller. Og til bare 21 år gammel er han fortsatt veldig ung og har et enormt potensial for utvikling. Tenk deg å få mest mulig ut av det han vil være da for en spiller. Vi ønsker å hjelpe ham og vi jobber med det sammen hver dag.»

Haalands spillestil er imponerende

For alle som har sett Haaland mot Eintracht spesielt lurer på hvilket forsvar i verden som bør stoppe denne muskuløse, men utrolig raske fremover. Nordmannen virker foreløpig enda mer motivert og villig enn i fjor – og allerede da klarte han å overbevise på alle plan.

Men akkurat som nordmannen tok ballen mot Frankfurt, seiret i hver eneste duell med sin fysiske styrke og gang på gang som en vill okse med skylapper som stormet mot motstanderens mål uten at noen stoppet ham selv på distanse, var det mer enn imponerende.

Ikke rart at hans tidligere trener i RB Salzburg og nåværende trener i RB Leipzig, Jesse Marsch, også hadde en eksklusiv samtale med sin tidligere protesjé. løp på lovsangene til den grønne kløveren. På spørsmål om hvordan Haaland kunne stoppes, svarte amerikaneren med et smil om munnen: «Jeg vet ikke».

«Det er en utrolig pakke»

Og la raskt til: «Jeg vet det bare fra tiden vår sammen i Salzburg å spille med Erling i laget mitt. Men han er et absolutt våpen. For meg er han den beste spissen når det kommer til å bytte side. øyeblikk. Så snart han har for mye plass gjør det vanskelig for motstanderne. Han er en spiller som får den fulle oppmerksomheten til et lag. «Og hans BVB-lagkamerat Reus sa også:» C er en utrolig pakke.

Haaland er virkelig ikke en egoistisk person på banen og bare opptatt av å se bra ut selv. Dette er på ingen måte tilfelle. Nordmannen har alltid øye for kameratene, kjemper, jobber og pløyer for laget sitt hvert sekund.

Og: Han ser aldri ut til å være fornøyd. Selv med stillingen 5:2 mot Frankfurt ble han rasende irritert over de to beste scoringssjansene som ble bommet kort før sluttsignalet. Hver gang falt han på kne og trommet hendene sint på plenen.

Haaland og BVB: «Ekte kjærlighet»

Det viser karakteren til dette «ensomme skredet», som bare ikke kan få nok og i beste fall alltid vil fortsette å slå og derfor vil bruke enhver sjanse uansett hvor liten. Uansett elsker BVB-fans denne holdningen – og selvfølgelig feirer de stort sett målene. Lenge etter sluttsignalet lød den utvidede «Ööööööööörling» fra den ene siden av stadion og følgende «Haaaaaaland» fra den andre siden av tribunen gjennom Signal Iduna Park.

Nordmannen selv nøt synlig godt badet i mengden og danset på banen. Haaland og BVB – dette er virkelig «true love».

Det virker ganske usannsynlig at nordmannen skal ha det så lett mot FC Bayern i Supercopaen og at motstanderne vil prelle av ham like feig og flakete som mot Eintracht. Dayot Upamecano, Niklas Süle eller Alphonso Davies er allerede av et annet kaliber enn Hasebe, Ilsanker og Co. Spesielt siden Joshua Kimmich kan skynde seg å hjelpe fra den defensive midtbanespilleren.

Men likevel: Haalands personlige rekord mot Bayern taler for seg selv. Selv om blondinen har tapt alle fire BVB-kampene sine til Bayern, har han scoret fire mål og scoret ett mål selv i disse kampene.

«Star-Cam» følger Haaland og Lewy i Supercup

Bayern-trener Julian Nagelsmann og teamet hans har blitt advart. Det gjenstår å se om det blir en spektakulær skytekonkurranse mellom de to målskårerne Haaland og Lewandowski under Dortmund Supercopa tirsdag kveld (du kan følge dem begge live under Supercopaen med det eksklusive «Star-Cam»).

«Lewy har i flere år vist seg å være en spiss i verdensklasse. Erling har ikke vært i Bundesliga så lenge, men har en god rate. Forskjellen er også alder, Lewy har mye mer erfaring. Likhetene er utrolige. Målrisiko. Likevel er det forskjellige typer angripere. Lewy er ekstremt involvert, jeg er veldig glad for å ha ham, sa Nagelsmann.

BVB – FC Bayern: de beste forholdene for en spektakulær Supercopa

Uansett er forutsetningene for en spektakulær kamp på plass. Den norske naturkraften er alltid klar uansett.

Kan han også demontere FC Bayern i sine individuelle kamper?

Dortmund rapporterer: Dominik Hechler

Bundesliga-manageren er her! Bygg drømmelaget ditt hver kampdag og bruk smarte overføringer for å vise konkurrentene at du er best. Attraktive priser på hoveddag og kampdag venter. Start nå bundesligamanager.ran.de!

Vil du ha de viktigste fotballnyhetene, videoene og dataene rett på smarttelefonen din? Så få den nye appen i gang med push-varslinger for de viktigste nyhetene om favorittsporten din. Tilgjengelig i App Store for eple og Android.

Related Videos

Leave a Comment