Home » Den ville politikeren Bolsonaro blir medlem av partiet

Den ville politikeren Bolsonaro blir medlem av partiet

by Liv Ullmann

Jair Bolsonaro ønsker å se seg selv som en fri og uavhengig kraft, et slagord som han gikk til valg på også for 2018.

Formelt stilte han videre for Social Liberal Party (PSL), hvis politikk snarere kan beskrives som nasjonalkonservativ, men etter et år ved makten forlot han partiet.

Høyrepopulisten Bolsonaro har siden forsøkt å danne sitt eget parti, men klarte ikke å samle inn nok underskrifter til å få det registrert og har i stedet fortsatt å være partipolitisk.

Lenge etter Lula

Det ga ham muligheten til å fortsette å kritisere tradisjonell partipolitikk, og ikke minst den politiske alliansen i sentrum og høyre i politikken, kalt «O Centrão» (senteret) – den samme alliansen som han selv tilhørte mesteparten av sine. politiske liv og nominert til.

Og nå hører den hjemme igjen.

Meningsmålinger i landet viser enstemmig at Bolsonaro er langt bak venstrekandidaten, tidligere president Lula da Silva, og har henvendt seg til det liberale PL-partiet for å få mer oppslutning.

«Hvor skulle jeg gå?»

Bolsonaro ble tvunget til å henvende seg til «O Centrão» når det gjaldt hans politikk og ikke minst da en nasjonal domstols anmodning ble tatt til følge. Han fortalte konservative Jornal da Cidade Online tirsdag at det bare var én retning å snu.

– Hvis du sletter «O Centrão», gjenstår bare venstre. Så hvor skulle jeg gå?

Ifølge nyhetsbyrået AP har presidenten forhandlet med partileder Valdemar Costa Neto om hvordan samarbeidet mellom dem og innad i partiet vil fungere når Bolsonaro offisielt blir partimedlem.

Rykter om at Bolsonaro ville være enig med PL har florert i Brasil, selv siden mange av hans nærmeste familiemedlemmer denne uken slettet innlegg på sosiale medier som kritiserte Costa Neto. Presidenten selv kalte tidligere partilederen «korrupt», noe som ikke er helt feil da Costa Neto ble dømt til fengsel i 2012 for korrupsjon og hvitvasking av penger i en politisk skandale.

Valget avholdes 2. oktober 2022.

Fakta: Jair Bolsonaro

Jair Bolsonaro tok en klar seier i andre runde av presidentvalget i oktober 2018, med 55 prosent av stemmene mot 45 for Arbeiderpartiets kandidat Fernando Haddad.

Haddad var opprinnelig visepresidentkandidaten til Luis Inácio «Lula» da Silva, men ble tvunget inn i hovedrollen da en bestikkelsesdom hindret Lulas kandidatur.

Den 66 år gamle eks-militæren Bolsonaro kom med en lang liste med sjåvinistiske, homofobiske og rasistiske uttalelser gjennom hele karrieren. Han snakket også positivt om militærjuntaen som styrte Brasil mellom 1964 og 1985.

Bolsonaro måtte styre store deler av valgkampen i 2018 fra sykehussengen etter å ha blitt knivstukket under et valgmøte. Oppslutningen om ham økte etter handlingen.

Han tiltrådte som president i Brasil 1. januar 2019.

Related Videos

Leave a Comment