Home » Poker på nett blir stadig mer populært i Norge

Poker på nett blir stadig mer populært i Norge

by Russell Crowe

De fleste norske spillere vil ha fått med seg at det ble gjort endringer i forskriften om poker i Norge det siste året, noe som har åpnet en rekke nye muligheter for deg som spiller på nett. Dette har ikke bare ført til at mange flere har fått muligheten til å spille poker i Norge, men også at det etterhvert har dukket opp en rekke spennende mesterskap for norske spillere.

For selv om NM i poker ofte har vært et attraktivt spill for profesjonelle spillere, så har det etterhvert dukket opp et godt utvalg alternativer for nybegynnere. Her har spesielt UniBet Poker vist seg å være et godt alternativ for deg som vil spille kortspill på nett tilpasset dine egne ferdigheter.

 

Hva har endret seg?

Det var kulturminister Abid Raja som tidlig i 2021 varslet at det ville komme mer liberale poker regler i Norge. Det er viktig å merke seg at det fortsatt finnes en del regler og retningslinjer, men nå har det blitt enklere å organisere pokerspill sammenlignet med tidligere.

Noe av det som har endret seg er blant annet maksimalt beløp for hva man kan spille for. Tidligere var det nemlig en maksgrense på innkjøp satt til 20.000 kroner i Norge, men denne har nå blitt endret til en maksimal tapsgrense på 20.000 kroner. For profesjonelle spillere betyr dette at man nå kan kjøpe seg inn i andre turneringer som overstiger den tidligere grensen.

Det har også blitt tillatt med såkalte reentry-turneringer, noe som tidligere var i strid med forskriften i Norge. Et annet godt eksempel på hvilke endringer som har kommet er muligheten til å spille med opptil 20 personer hjemme. Dette har etterhvert gjort det langt enklere å organisere spill på egenhånd, samt at det støtter opp under de reglene som forbundet har bedt om at tilpasses populariteten til spillet.

 

Veien videre i Norge

Selv om det var grunn til å juble for norske poker entusiaster når dette regelverket ble presentert, så er det fortsatt en lang vei før Norge er likestilt med andre europeiske land. Vi har fortsatt blant de mest begrensende reglene hva gjelder spill med penger, og det ser dessverre ikke ut som dette vil endre seg med det første.

Tvert imot var det enstemmig samtykke på Stortinget når fornyelse av mandatet til Norsk Tipping skulle fornyes for et år siden. Dette viser at de fleste politiske partiene i Norge fortsatt er innstilt på at det er nettopp den statlige monopolisten som skal kontrollere det som foregår av pengespill i landet.

Dette kan være i strid med EØS regelverket, men her foregår det allerede flere tvister. Det vil derfor bli spennende å se hvordan disse konfliktene vil utfolde seg når det etterhvert kan forventes å bli kjennelser i de pågående sakene. Nå er det nok lite sannsynlig at vi vil få et helt åpent pengespillmarkedet i Norge i nær fremtid – men selv små endringer til forskriftene er et steg i riktig retning, så spillere kan alltid øyne håp i horisonten.

Related Videos

Leave a Comment