Home » Nederlandsk bestill billett til Qatar med seier over Norge | Fotballnyheter

Nederlandsk bestill billett til Qatar med seier over Norge | Fotballnyheter

by Henrik Ibsen
ROTTERDAM: To sene mål av Steven Bergwijn og Memphis Depay tirsdag fikk Nederland til å booke billett til verdensmesterskapet i 2022 i Qatar, da de holdt Norge på avstand med en 2-0-seier i Rotterdam.
Bergwijn, kveldens fremragende spiller på høyrekanten, borret ballen i taket av nettet etter en assist fra Arnaut Danjuma etter et svakt 83 minutt hvor begge sider slet med å skape sjanser.

Bergwijn spilte igjen en nøkkelrolle i nederlenderens andre mål noen minutter senere, etter et kontring så ham løpe nesten langs feltet før han sendte ballen til Depay, som stakk den forbi en dykkende Orjan Nyland.
Depays 12. mål i kvalifiseringskampanjen avrundet kvelden for Nederland, som kun trengte uavgjort mot Norge for å havne på topp i gruppe G foran Tyrkia og de norske.
«De holdt seg til spilleplanen, de var mye mer kompakte,» sa den nederlandske treneren Louis van Gaal til NOS-kringkasteren.
Van Gaal innrømmet at han var «bekymret for at ting kunne gå galt», spesielt etter lagets sjokkerende 2-2-uavgjort mot Montenegro i helgen da de lot en tomålsledelse glippe i løpet av de siste 10 minuttene.

«Men denne kvelden holdt vi kampen under kontroll,» la han til.
Begge lag virket til tider ubesluttsomme under kalde og regnfulle forhold på De Kuip, og kampen så ut til at forsvaret skulle komme på topp.
Utover i kampen skapte Oranje flere sjanser, og Norge truet aldri det nederlandske målet, bemannet av veterankeeper Jasper Cillessen.
Vertene spilte med en ekstra ulempe etter at Van Gaal skadet hoften etter et fall søndag og ble begrenset til en rullestol oppe på tribunen.
Dette så at Van Gaal stadig videresendte instruksjoner til det tekniske teamet sitt ved siden av banen.
Den første virkelige muligheten for Nederland kom da hardtarbeidende Danjuma så et slag gli utenfor i det 26. minutt.
Dette ble etterfulgt av flere skudd og headinger på mål av Depay, men som alle gikk i hendene på den norske målvakten Nyland.
Stale Solbakkens menn savnet tydelig tilstedeværelsen av stjernespissen Erling Haaland, på sidelinjen på grunn av skade.
Norge plaget aldri Cillessen og det nærmeste de kom var et desperat skudd på tribunen i det 88. minutt.
Den nederlandske kapteinen Virgil van Dijk berømmet laget sitt og sa: «Det var en solid seier, vi ga nesten ingenting.»
Barcelona-spissen Depay sa at det var «en emosjonell kamp».
«Vi spilte med alt vi hadde i dag, og vi skal til Qatar,» sa han.

Related Videos

Leave a Comment