Home » Arbeidere ved et Activision Game Studio sier at de danner en fagforening

Arbeidere ved et Activision Game Studio sier at de danner en fagforening

by Henrik Ibsen

En gruppe arbeidere ved Raven Software, et studio eid av Activision Blizzard, sa fredag ​​at de dannet en fagforening og ønsket at det fremtredende videospillselskapet frivillig skulle anerkjenne det.

Den nye fagforeningen, Game Workers Alliance, sier at den inkluderer mer enn 80 prosent av de 34 personene i kvalitetssikringsavdelingen til Raven, Wisconsin-studioet som hjelper til med å lage Activisions populære Call of Duty-spill. Mer enn 60 Raven-ansatte gikk ut i begynnelsen av desember, og protesterte mot selskapets oppsigelse av kontraktene til et dusin midlertidige Raven kvalitetssikringsarbeidere, som de sa føltes brå og urettferdig. Noen har vært i streik siden den gang.

«Dette er bare det beste for oss og selskapet vårt fremover, for at vi skal ha en stemme,» sa Erin Hall, en kvalitetssikringsarbeider fra Raven som hjalp til med å organisere fagforeningen. Hun sa at hun håpet at fagforening ville føre til bedre jobbsikkerhet, og at Game Workers Alliance bare ville være «den første dominoen hos Activision».

«Jeg tror mange av oss er motivert mye av det faktum at fagforening i spillindustrien ikke har skjedd ennå,» sa Hall.

Nå må Activision-ledere bestemme om de vil anerkjenne fagforeningen frivillig eller tvinge frem en avstemning blant ansatte, som National Labour Relations Board vil føre tilsyn med. Activision sa i en uttalelse at de «nøye gjennomgikk» forespørselen.

«Selv om vi tror at et direkte forhold mellom selskapet og dets teammedlemmer gir de sterkeste arbeidsstyrkemulighetene, respekterer vi dypt rettighetene til alle ansatte under loven til å ta sine egne beslutninger om hvorvidt de skal melde seg inn i en fagforening eller ikke,» selskapet sa i uttalelsen. Activision la til at de hadde økt lønn, avspasering og medisinske fordeler for de fagorganiserte arbeiderne de siste årene.

Activision, som Microsoft tirsdag sa at de ville kjøpe for nesten 70 milliarder dollar, har jobbet med måneder med ansattes uro. Før selskapet oppfordret til sinne ved å ikke beholde Raven-arbeiderne i desember, hadde ansatte presset på for organisering av arbeidskraft og bedre behandling siden juli, da et arbeidsbyrå i California saksøkte Activision, og anklaget det for å fremme en kultur der kvinner rutinemessig ble seksuelt trakassert og diskriminert. .

Jessica Gonzalez, en tidligere Activision-arbeider og en av arrangørene av ABetterABK, en gruppe aktivister som ble dannet i kjølvannet av søksmålet for å forbedre forholdene ved Activision og dens Blizzard- og King-enheter, sa at hun håpet Raven-foreningen, selv om den er liten, ville få til mer arbeidsinnsats i selskapet – som har rundt 10 000 ansatte – og hos andre spillutgivere.

«Jeg tror det vil ha en ringvirkning på tvers av bransjen,» sa Gonzalez. «Jeg håper resten av ABK vil slutte seg til vårt oppdrag og bidra til å presse denne bevegelsen fremover.»

I motsetning til Europa er fagforeninger sjeldne i den nordamerikanske spillindustrien. Amerikanske ansatte blir ofte utsatt for uventede permitteringer og brutal «knusing», der de er pålagt å jobbe lange timer og helger i uker av gangen for å sikre at spill ikke går glipp av tidsfrister.

Interessen for fagforening har tatt seg opp de siste årene, med grupper som Game Workers Unite, Game Workers of Southern California og Campaign to Organize Digital Employees, et prosjekt fra Communications Workers of America, som alle jobber for å mobilisere spillansatte.

I desember, arbeidere ved den uavhengige spillutvikleren Vodeo Games, som har rundt et dusin ansatte, ble den første videospillstudioforeningen i Nord-Amerika.

Raven-ansattes organiseringsinnsats ble drevet av CWA, en fremtredende fagforening for teknologi, media og kommunikasjon.

«En tariffavtale vil gi Raven QA-ansatte en stemme på jobben, forbedre spillene de produserer og gjøre selskapet sterkere,» sa Sara Steffens, CWAs sekretær-kasserer, i en uttalelse. «Frivillig anerkjennelse er den rasjonelle veien videre.»

I en pressemelding som kunngjorde fagforeningen, anklaget CWA og Game Workers Alliance Activision for å bruke «overvåkings- og skremselstaktikker, inkludert å ansette beryktede fagforeningsforbrytere, for å stille arbeidere til taushet».

Hall og CWA sa begge at timingen, gitt Microsofts storfilm-oppkjøp av Activision, var tilfeldig. Microsoft nektet å kommentere fagforeningens organisering.

Noen arbeidere ser på Microsofts kjøp av selskapet, som kan ta et år eller mer å stenge, som en vei for Activision til å forbedre arbeidskulturen sin.

Andre ser på det som en lett utgang for selskapets vanskelige administrerende direktør, Bobby Kotick, som har vært under ild siden i fjor sommer og forventes å gå av som administrerende direktør når avtalen er fullført, har to personer med kunnskap om planene hans sagt.

Under en selskapslivestream på torsdag med Julie Hodges, Activisions sjef, fortalte Kotick ansatte at han hadde lovet Microsoft at han ville «bli så lenge det er nødvendig for å sikre at vi har en flott integrasjon og en flott overgang,» ifølge til en utskrift av samtalen sett av The New York Times.

Mr. Kotick tok også opp Activisions kulturproblemer, og sa at Microsoft-avtalen «forsterker» hans forpliktelse til å reformere arbeidsplassen, «og vi har absolutt erkjent at vi har muligheter for forbedring.»

Han la til at Microsoft «har vært på sin egen reise for å forbedre arbeidsplassen sin, og jeg tror det er en delt reise.»

Related Videos

Leave a Comment