Home » Tyskland taper terreng i å rekruttere dyktige arbeidere (kun universiteter scorer) – News4teachers

Tyskland taper terreng i å rekruttere dyktige arbeidere (kun universiteter scorer) – News4teachers

by Russell Crowe

GUTERSLOH. Hvor attraktivt er Tyskland for profesjonelle og internasjonale selskaper? En studie kastet litt lys over dette punktet og fant at Forbundsrepublikken er på etterskudd fordi andre stater er i bedring. Og: Fordi Tyskland er mindre åpent for migranter.

Severdighet: tyske universiteter, her Humboldt-universitetet i Berlin. Foto: Shutterstock

Ifølge en studie fortsetter Tyskland å tape terreng i kampen om høyt kvalifiserte spesialister og nystartede gründere. Ifølge en vurdering fra Bertelsmann-stiftelsen har Tyskland falt fra 12. til 15. plass blant de 38 landene i Organisasjonen for økonomisk samarbeid og utvikling (OECD) siden 2019. Dette ble offentliggjort i fellesskap av stiftelsen og OECD torsdag i Berlin . En indeks ble brukt for å vurdere attraktive rammebetingelser for dyktige migranter. Dette er jobbmuligheter, inntekt og skatt, fremtidsutsikter, muligheter for familiemedlemmer eller visum.

Ifølge indeksen er OECD-landene, New Zealand, Sverige, Sveits, Australia og Norge, de mest attraktive for høyt kvalifiserte spesialister. Forholdene i Tyskland har ikke blitt dårligere siden siste vurdering i 2019, men andre land har forbedret seg og har dermed gått forbi Tyskland på rangeringen.

For gründere kommer Sverige, Sveits, Canada, Norge og New Zealand på topp. Her raste Tyskland fra 6. til 13. plass. Den største ulempen er tregheten med skanning. Og i motsetning til andre land krever Tyskland en minimumskapital. Dessuten er aksepten av migranter mindre uttalt.

I 2023 ble også rammebetingelsene for gründere undersøkt for første gang for OECD-indeksen. Her er det Canada, USA, Frankrike, Storbritannia og Irland som har størst attraksjon. Tyskland henger etter på 12. plass, forfatterne av studien ser få karrieremuligheter, for få oppfinnere og mangel på skreddersydde visa.

«Tyskland trenger dyktige arbeidere, inkludert fra utlandet, for å sikre sin velstand. Den internasjonale sammenligningen viser tydelig hva Tyskland må gjøre for å forbedre migrasjonen av dyktige arbeidere ytterligere, som er så viktig for landet vårt, sier Ralph Heck, administrerende direktør i Bertelsmann Stiftung, i en kommentar til resultatene av studien.

Bildet er mer positivt for høyere utdanning. Etter USA ligger Tyskland på andreplass når det gjelder attraktivitet for studenter fra hele verden. I kampen om internasjonale talenter følger Storbritannia, Norge og Australia på plassene 3 til 5. Tyskland scorer her med utmerkede universiteter, lave studiekostnader og gode arbeidsmuligheter og bosted, som annonsert av stiftelsen. News4teachers / med stoff fra dpa

AfD ønsker en maksgrense for elever med innvandrerbakgrunn: ti prosent per klasse

Annonse

Related Videos

Leave a Comment