Home » Fakta å vite før konkurranser i Oslo

Fakta å vite før konkurranser i Oslo

by Ashley Olsen
Opprettet: 03/10/2023 12:24 / ac

Etter det spennende verdensmesterskapet i Planica, kjemper skihopperne igjen om poeng og plasseringer. RAW AIR starter denne helgen med dame- og herrekonkurransene i kjente Holmenkollen. Her er det du trenger å vite i forkant av konkurransene i Oslo.

Mye har skjedd de siste ukene. Alexandria Loutitt var den første kanadiske som ble verdensmester i skihopp, Timi Zajc gledet tusenvis av fans med sin gullmedalje i den store bakken og det slovenske laget vant historisk gull. Catherine Althaus fra Tyskland var på nippet til å bli den første utøveren med fire gullmedaljer i verdensmesterskapet, men endte opp med tre gullmedaljer og en bronse – eksepsjonelt.


Halvor Egner Granerud

Det er historie og utøverne kjemper igjen om verdenscuppoeng. I løpet av de neste dagene vil skihoppere delta i den mest ekstreme hoppturneringen – den RÅ LUFT. Fra fredag ​​og frem til neste ukes finale i Vikersund er det ingen fridag. Det spesielle i år er at kvinner deltar i skiflygingskonkurransen for første gang.


Timi Zajc

Kampen om den samlede verdenscupseieren er ennå ikke avgjort. lokal helt Halvor Egner Granerud vil prøve å utvide ledelsen over Polens Dawid Kubacki mens han selv Eva Pinkelnig hvor RAW AIR kan ta sin første sammenlagtseier i verdenscuppen.


Fakta å vite før konkurranser i Oslo

MENN

Halvor Egner Granerud
Halvor Egner Granerud har vunnet fem av sine siste seks individuelle verdenscuper (han deltok ikke i det siste arrangementet i Râsnov). Det eneste unntaket var en syvendeplass i Lake Placid 11. februar.
– Granerud har nådd pallen i 15 av sine 22 individuelle verdenscupopptredener denne sesongen, inkludert 13 pallplasser i sine siste 14 verdenscupstevner.
– Ryoyu Kobayashi (21 i 2018/19) var den siste mannlige skihopperen som nådde pallen i mer enn 15 individuelle verdenscupkonkurranser i løpet av en sesong.
– Graneruds beste individuelle verdenscupresultat i Oslo ble nummer niende 6. mars 2022. Han endte utenfor topp 10 i hvert av sine fire andre individuelle verdenscupstevner i Oslo (DSQ, 12, DNQ, 24).
– Granerud kan bli den tredje skihopperen etter Kamil Stoch (2017/18) og Ryoyu Kobayashi (2018/19) som vinner Four Hills Tournament og Raw Air i samme sesong.


Eva Pinkelnig

Ingen flere friere
Andre Wellinger vunnet to av de tre siste individuelle verdenscupkonkurransene: seire i Lake Placid 11. februar og Rasnov 28. februar. På det andre stevnet i Lake Placid 12. februar tok han andreplassen.
David Kubacki har kun oppnådd én pallplass i de åtte siste individuelle verdenscupkonkurransene for menn (3. plass i Willingen 4. februar) etter å ha vært på pallen i 12 av sine første 14 løp.
– Kubacki (13) står uavgjort med Adam Malysz (14 i 2000/01 og 2001/02) for flest verdenscuppaller av en polsk skihopper på en enkelt sesong.
Piotr Zyla Kan bli den femte mannen, etter Noriaki Kasai, Takanobu Okabe, Simon Ammann og Manuel Fettner, som står på pallen i et individuell verdenscup etter sin 36-årsdag.
Timi Zajc vant storbakkehopping i verdensmesterskapet forrige måned. Etter Rok Benkovic (normal bakke 2005), er han den andre slovenske skihopperen som vinner et individuelt stevne i verdensmesterskapet. Robert Kranjec (2012) og Peter Prevc (2016) vant verdenstitler i skiflyging.
– Zajc har vunnet to individuelle verdenscuper, begge skiflygingskonkurranser i Oberstdorf, i 2019 og 2022.
– Ryoyu Kobayashi kan bli den syvende mannen som har minst 30 individuelle verdenscupseire. I Oslo kom han aldri opp på pallen i et individuelt verdenscuprenn.
Stephen Kraft vant Raw Air to ganger (i den første utgaven i 2017 og i 2022). Han kan bli den første mannlige skihopperen som vant Raw Air tre ganger.
– De fire siste individuelle verdenscupene for menn på Holmenkollbakken er hver vunnet av norske skihoppere: Daniel André Tande i 2018 og 2022 (6. mars), Robert Johansson i 2019 og Marius Lindvik i 2022 (5. mars).
Daniel Andre Tande (2) kan bli den fjerde mannen som vinner minst tre individuelle verdenscupkonkurranser i Oslo, etter Adam Malysz (5), Severin Freund (3) og Simon Ammann (3).


Kvinner

Eva Pinkelnig
Eva Pinkelnig (1.482) leder verdenscupen for kvinner 2022/23 med nesten 300 poeng over sin nærmeste utfordrer, Katharina Althaus (1.202). Pinkelnigs beste resultat hittil var tredjeplass sammenlagt i 2019/20-sesongen.
– Bare én av Pinkelnigs seks individuelle seire denne verdenscupsesongen har kommet på en stor bakke: triumfen i Wisla 6. november 2022.
Pinkelnig har nådd pallen i 17 av de 21 individuelle verdenscuprennene for kvinner. Unntakene (7. i Titisee-Neustadt, 13. i Hinterzarten, 10. og 13. i Willingen) var alle på store ribber.
– Bare Maren Lundby (19 i 2018/19) og Sara Takanashi (18 i 2013/2014) har oppnådd like mange pallplasseringer i en enkelt verdenscupsesong som Pinkelnig (17) denne sesongen.
– Pinkelnig har ikke endt på pallen i sine fem siste individuelle verdenscuper i Oslo. Hans beste resultat var en 10. plass 13. mars 2015.
Peeing kan bli den første kvinnen til å vinne både nyttårsturneringen og Raw Air i samme sesong.

Catherine Althaus
Catherine Althaus var den eneste kvinnen som vant to individuelle hoppmedaljer i Planica World Championships: gull i normal bakke og bronse i stor bakke.
– Althaus (14) kan bli den femte kvinnen etter Sara Takanashi (63), Maren Lundby (30), Daniela Iraschko-Stolz (16) og Marita Kramer (15) som vinner minst 15 individuelle verdenscupkonkurranser.
– Althaus har vunnet fire av sine seks verdenscupkonkurranser denne sesongen i den store bakken, mer enn noen annen skihopper denne sesongen. Silje Opseth følger etter med tre seire.
– I sine tidligere ti individuelle verdenscupkonkurranser i Holmenkollbakken har Althaus kun vært på pallen én gang: 10. mars 2019 på tredjeplass.

Anna Odine Strøm
Anna Odine Strøm vant den siste individuelle verdenscupen for kvinner: en triumf i Râsnov 18. februar.
– Stroem kan bli den første nordmannen til å vinne et individuell verdenscup på rad siden Maren Lundby i mars-desember 2019 (3).
– Stroem kan bli den første nordmannen siden Lundby (5 i 2019/20) som vinner fire individuelle verdenscupkonkurranser på én sesong. Lundby er den eneste nordmannen som har gjort det: fire ganger fra 2016/17 til 2019/20.

Ingen flere friere
– Som Strøm også kan Silje Opseth (3 seire, alle i storbakken) ble den første nordmannen til å vinne fire individuelle verdenscuprenn på én sesong siden Lundby i 2019/20-sesongen.
– Opseth er den siste nordmannen som har vunnet en individuell verdenscupseier på snø på hjemmebane: en triumf på Lillehammer 4. desember 2022.
Alexandria Louit vant gullmedaljen i den store bakken ved verdensmesterskapet i 2023 i Planica. Hun er den første kanadiske skihopperen som har vunnet en medalje i verdensmesterskapet.
Ema Klinec har fullført seks andreplasser i individuelle verdenscuper denne sesongen (ingen første- eller tredjeplass). Bare Iraschko-Stolz (8 i 2015/16) har hatt flere singeltoer i en verdenscupsesong enn Klinec (6).
Nika Kriznar vant Raw Air sammenlagttittelen forrige sesong. Hans beste individuelle resultater denne verdenscupsesongen er to tredjeplasser i Villach 28. og 29. desember.

Related Videos

Leave a Comment