Home » Tyrkias president beordrer oppsigelse av 10 ambassadører

Tyrkias president beordrer oppsigelse av 10 ambassadører

by Russell Crowe

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan sa lørdag at han hadde beordret 10 utenlandske ambassadører som hadde bedt om løslatelse av en fengslet filantrop erklært persona non grata.

Utsendingene, inkludert amerikanske, franske og tyske representanter i Ankara, sendte tidligere denne uken ut en uttalelse der de ba om en løsning på saken om Osman Kavala, en forretningsmann og filantrop som har sittet i fengsel siden 2017, selv om han ikke er dømt for Et lovbrudd.

Erdogan beskrev utsagnet som «frekkhet», og sa at han beordret ambassadørene til å bli erklært uønsket.

Foto: AFP / Anadolu kultursenter

Diplomatene, som også inkluderer ambassadørene i Nederland, Canada, Danmark, Sverige, Finland, Norge og New Zealand, ble innkalt til det tyrkiske utenriksdepartementet tirsdag.

Kavala, 64, ble i fjor frikjent for anklager knyttet til landsdekkende protester mot regjeringen i 2013, men avgjørelsen ble omgjort og sluttet seg til anklager knyttet til et kuppforsøk i 2016.

Internasjonale observatører og menneskerettighetsgrupper har gjentatte ganger oppfordret til løslatelse av Kavala og den kurdiske politikeren Selahattin Demirtas, fengslet siden 2016.

De sier fengslingen er basert på politiske hensyn.

Etter utstedelsen av Erdogans ordre sa det amerikanske utenriksdepartementet i en uttalelse at «vi er klar over denne informasjonen og søker avklaring fra det tyrkiske utenriksdepartementet.»

Kemal Kilicdaroglu, leder for hovedopposisjonen Republican People’s Party, sa at Erdogan «raskt dro landet over et stup».

Sinan Ulgen, styreleder i Istanbul-baserte tenketanken Edam, sa at Erdogans tidspunkt var upassende da Tyrkia prøvde å rekalibrere utenrikspolitikken bort fra spenningsepisoder de siste årene.

«Jeg håper fortsatt at Ankara ikke kommer hele veien,» skrev han på Twitter.

Ytterligere Reuters -rapporter

Kommentarer blir moderert. Hold kommentarer relevante for artikkelen. Kommentarer som inneholder fornærmende og uanstendig språk, personlige angrep av noe slag eller reklame vil bli fjernet og brukeren utestengt. Den endelige avgjørelsen vil være av Taipei Times skjønn.

Related Videos

Leave a Comment