Home » Forlatt drivende tungoljefraktskip utenfor kysten av Norge

Forlatt drivende tungoljefraktskip utenfor kysten av Norge

by Russell Crowe

Oslo (AP) – Et nederlandsk frakteskip driver i opptil 15 meter høye bølger i Nordsjøen utenfor Norge uten mannskap og uten fremdrift i vannet.

Det er fortsatt en risiko for at «Eemslift Hendrika» kantrer og utgjør en trussel mot miljøet, sa Kystverket. Lasteskipet har rundt 350 tonn tung fyringsolje og 50 tonn diesel om bord. Den hadde vært oppført 2. påskedag i dårlig vær etter at deler av godset flyttet på seg, og utløste derfor nødsignal. Den gang lå det om lag 60 nautiske mil (111 kilometer) vest for Ålesund, som igjen ligger rundt 400 kilometer nordvest for Oslo på vestkysten av Norge.

Det nederlandske selskapet Boskalis sendte et team med eksperter og en tung slepebåt til stedet for å samle «Eemslift Hendrika». Det 112 meter lange skipet til Amasus Shipping Company var på vei fra Bremerhaven til Kolvereid på norskekysten.

Besetningsmedlemmene ble satt i land med helikopter mandag – dette viste blant annet en video av redningsmenn av aksjonen over fraktebåten som svaiet voldsomt i sjøen.I følge kystvesenet har skipet siden operert på autopilot. Sent mandag kveld mistet «Eemslift Hendrika» sin fremdriftskraft.

Et kystvaktfartøy ankom i mellomtiden «Eemslift Hendrika» og meldte at en arbeidsbåt hadde sklidd av lastedekket og ut i sjøen. De første helikopterskuddene viste en grønn båt flere meter høy. lang midt på dekket – den hadde forsvant deretter fra det sterkt rystede lasteskipet. Ifølge avisen «Verdens Gang» var båten verdt 66 millioner norske kroner (ca. 6,6 millioner euro).

Formålet med kystvaktaksjonen var å stabilisere skipet i høy dønning slik at det ikke sank, og sikre at det ikke kom olje i sjøen.Med dagens kjørehastighet skulle det nå kysten i løpet av ca halvannet døgn. , estimerte myndighetene.

Det nordeuropeiske hav er et marginalt hav av Atlanterhavet. Den ligger mellom den norske skjærgården Spitsbergen i nord, Island i vest og den lange vestkysten av Norge i øst.

Related Videos

Leave a Comment