Home » Flere aviser bryter med Nemi etter en serie om ulvejakt

Flere aviser bryter med Nemi etter en serie om ulvejakt

by Russell Crowe

Den gotiske serien Nemi er tegnet av den norske serieskaperen Lise Myhre siden 1990. Östgöta-korrespondent med mer.

Fredag ​​bestod Nemi-stripen i NTM-loggene av en enkelt boks. Det var en tegneserieulv og teksten «Til tross for at våre fremste rovdyr er rødlistet, er jakt på truede arter tillatt. Ulven står på rødlista i kategorien sterkt truet. Likevel er lisensjakt tillatt. »

Lørdag hadde avisene byttet ut Nemi med en annen serie. Det ble publisert en kort informasjonstekst: «Vi har valgt å slutte å utgi Nemi på grunn av at det har vært politiske standpunkter i serien. Seriesiden er ikke et forum for opinionen fordi det ikke er mulighet for behandling. »

I KLIPPET: Se tegneserien som knuste avisene med Nemi.

«Mangel på kontekst og humor»

Beslutningen om å bryte med Lise Myhre og Nemi ble tatt i fellesskap av redaksjonen i NTM-avisene.

– På vår daglige serieside forventer vi at det skal være samtidsunderholdning, historier eller kommentarer med en vri. I dette tilfellet var det et bilde med en ren meningsytring, sier Kalle Sandhammar, redaktør og ansvarlig utgiver i den nye Uppsala-avisen.

– Hvis du ser på boksen, synes jeg det mangler kontekst, humor eller et nikk til hva serien er generelt, sier Östgöta-korrespondentredaktør Maria Kustvik.

«Aldri sensurert før»

Kulturnyheterna tok kontakt med Lise Myhre, som valgte å svare i en skriftlig kommentar.

«Jeg har aldri opplevd sensur før (…) At en svensk redaksjon nå velger å trykke en tegneserie med to faktautsagn om ulv, og så angrer på det, må forsvare dem.

Det er ingen regler om innholdet i serien i avtalen mellom Lise Myhre og avisene, forklarer Mikael Tegebjer, visepresident i Bulls, som leverer sidene i serien til NTM. Men korrespondent i Östgöta, Maria Kustvik, mener at tegneserieskaperen har brutt et tillitsforhold.

Hvem sin feil er det at serien havnet i avisen?

– Det er bare vi som utgivere som kan kritiseres for å ha publisert den. Du må se om vi bør revidere noen rutiner her, sier Fredrik Lagerqvist, redaktør i Norrköping aviser.

Related Videos

Leave a Comment