Home » Bundesliga-sammendrag: Nkunku skinner når Leipzig klarerer Hoffenheim

Bundesliga-sammendrag: Nkunku skinner når Leipzig klarerer Hoffenheim

by Ashley Olsen

Berlin, 10. april 2022 (AFP) – Christopher Nkunku passerte Erling Haaland blant Bundesligaens toppscorer etter at den franske vingen scoret søndag for å hjelpe RB Leipzig med å beseire Hoffenheim 3-0.

Nkunku scoret sitt 17. ligamål denne sesongen for å gi vertene Leipzig en tidlig ledelse og satte deretter opp Dominik Szoboszlai som Leipzig konsoliderte fjerdeplassen.

Midtbanespiller Marcel Halstenberg scoret Leipzigs andre da han scoret for første gang etter å ha bommet mesteparten av sesongen på grunn av skade.

Nkunkus slag – en suveren frisparkavslutning – førte til at han steg til tredjeplass blant toppscorerne.

Bayern Münchens Robert Lewandowski er ligaens toppscorer etter å ha scoret sitt 32. ligamål lørdag i en 1-0 hjemmeseier mot Augsburg.

Nkunku har nå ett mål mer enn norgesstjernen Haaland, som ikke har scoret på sine fem siste kamper for Dortmund.

Søndagens hjemmeseier fortsetter Leipzigs storform under hovedtrener Domenico Tedesco, som løftet siden fra 11. plass da han erstattet Jesse Marsch i desember i fjor.

– Det var en god prestasjon fra start, sa Tedesco, som hoppet av glede etter Halstenbergs scoring.

«Jeg var så glad på hans vegne, spesielt siden han ikke kunne spille fotball så lenge og jobbet så hardt på trening.»

Leipzig samlet 29 poeng i andre halvdel av sesongen, tre mer enn ligaleder Bayern.

De er nå bare ett poeng bak tredjeplasserte Leverkusen, som de møter neste søndag.

Eintracht Frankfurt tapte 2-1 hjemme mot Freiburg i en siste tun-up foran torsdagens Europa League-kvartfinale mot den spanske giganten Barcelona.

Spissen Filip Kostic utlignet etter at Vincenzo Grifo ga Freiburg en tidlig ledelse før Nils Petersen headet inn gjestenes vinner.

Det var et skuffende resultat for Frankfurt, fire dager før deres europeiske returoppgjør på Barcelonas Camp Nou etter uavgjort 1-1 hjemme sist torsdag.

Det var en kort forsinkelse i starten av første omgang da to miljødemonstranter knyttet seg til et innlegg i Frankfurt-målet.

Etter at Kostics utligning utelukket Grifos åpning, kom Petersen fra benken for å heade vinneren fra et frispark i det 69. minutt.

Frankfurt trodde de hadde utlignet igjen da den japanske midtbanespilleren Daichi Kamada traff det nederste hjørnet sent, men VAR avgjorde at han var offside.

Andre steder kostet en glippe fra en straffe Frankrike-vingen Moussa Diaby sjansen til å score, da Leverkusen på tredjeplass ble holdt til en målløs uavgjort mot Bochum.

Leverkusen ble tildelt straffe da Tsjekkia-spissen Patrik Schick falt i boksen midtveis i andre omgang.

Diaby kom frem for å ta sparket, men glapp da han sparket ballen, som først fløy i nettet etter å ha spratt av det stående beinet hans.

Dommeren oppdaget den andre berøringen og tillot målet.