Home » Bensin blir snart dobbelt så dyrt som verdensgjennomsnittet

Bensin blir snart dobbelt så dyrt som verdensgjennomsnittet

by Russell Crowe

Fortsatt veldig billig i mange land: bensin her vil snart bli dobbelt så dyrt som verdensgjennomsnittet

Politikerne vurderer nå belastningen på bensinprisene. Den bidro selv til prissjokket som den nye CO2-avgiften forårsaket. En global sammenligning viser hvor bensin fortsatt er veldig billig – og hvor enda dyrere enn i Tyskland.

For lenkene på denne siden kan FOCUS Online motta provisjon fra forhandleren, for eksempel for med Merke. Mer informasjon

Gass, olje, bensin, elektrisitet – energiprisene i Tyskland fortsetter å stige. Økningen i markedsprisene på grunn av den globale økonomiske oppgangen etter kronens nedstengninger, men også beskatningen av energi og drivstoff, er ansvarlige. I Tyskland inkluderer dette blant annet CO2-avgiften, offisielt kjent som «CO2-prisen». Etter økoavgiften og bilavgiften er det allerede den tredje CO2-avgiften bilistene kjære. Og klimaavgiften bør økes igjen og igjen som en progressiv leie. Neste sprang vil være i januar 2022. Ikke bare bilister rammes, men også millioner av leietakere og huseiere på grunn av skyhøye priser på fyringsolje og naturgass.

Megavekst med 3 fremtidens energigiganter (reklame)

«Fem poeng for bensin»: den grønne drømmen er snart en realitet?

Det gamle kravet fra De Grønne om at bensin skal koste fem mark (tilsvarer rundt 2,50 euro) per liter er derfor fullt mulig. Grensen på 2 euro vil nesten helt sikkert bli overskredet i 2022. På noen bensinstasjoner var dette allerede tilfelle; Men dette var bensinstasjoner på motorveien, og 2 euro var kun gyldig for Super Plus.

Gratis webinar: risikoen for inflasjon og nullrenter – hva skal jeg gjøre med pengene mine?

Inflasjonen øker som den ikke har gjort på mange år. Hva er den beste strategien for sparere og investorer nå? I det gratis webinaret til FOCUS Online og Finanz100 gir stipendekspert Philipp Vorndran svarene. FÅ DIN GRATIS BILLETT HER!

Transportminister Andreas Scheuer (CSU) har nå satt en bremse på drivstoffprisene i redaksjonsnettverket i Tyskland: «Senest til prisen på 1,99 euro per liter må staten gripe inn og til gjengjeld senke skattenScheuer sa.Staten skal ikke være hovedmottakeren av de høye drivstoffprisene.En uttalelse som irriterer ettersom det var Scheuers egen regjering som gjorde priseksplosjonen mulig i utgangspunktet.med den nye CO2-avgiften.

Internasjonal sammenligning viser ekstreme forskjeller

En internasjonal sammenligning viser hvor mye tyskerne betaler for bensin: På rundt 1,04 euro (US $ 1,21) per liter, er verdensgjennomsnittet omtrent halvparten av prisen som snart skal betales i Tyskland.. Dette viser data fra informasjonstjenesten GlobalPetrolPrices.com. I noen land koster drivstoff nesten ingenting:

  • I Irak, Kasakhstan, Kuwait og Algerie, for eksempel, må du betale under 60 cent per liter. I Venezuela og Syria koster en liter mindre enn en cent.
  • Tross alt er det 60 cent i Saudi-Arabia, De forente arabiske emirater eller Oman.
  • Det billigste drivstoffet i Europa er for tiden i Bulgaria til 1,34 dollar (1,16 euro) per liter.

Salg av forbrenningsbiler nær null

Abonner på bilnyhetsbrevet her

Innsiderapporter, tester, guider, videoer, bakgrunnsinformasjon: hver uke gir FOCUS Online deg de viktigste nyhetene fra bilavdelingen. Her kan du laste ned nyhetsbrevet abonner enkelt og gratis.

Gjennomsnittspriser fastsatt daglig eller månedlig etter land gjelder per liter 95 oktan bensin, som tilsvarer vår Super E5 / E10. Mens de fleste land rundt om i verden har mye lavere gasspriser enn Tyskland (US $ 1,90 eller € 1,64), er det også land der tanking er enda mer smertefullt.

  • Ifølge GlobalFuelPrices.com er Hong Kong for tiden ledende med USD 2,60 per liter.
  • I Europa betaler du to dollar eller mer per liter i de skandinaviske landene Danmark, Sverige, Finland og Norge, men også i Nederland og Hellas (det er fortsatt litt mindre enn to euro, men mye mer enn i Tyskland). Italia og Portugal ligger også like over det tyske prisnivået.
  • Europeere fyller drivstoff billigere enn her i Frankrike, Storbritannia (til tross for dagens drivstoffmangel på grunn av mangel på lastebilsjåfører), Spania, Luxembourg, Frankrike, Slovakia, Tsjekkia og Kroatia . Våre direkte naboer i Østerrike er for tiden rundt 1,38 euro per liter – tankturisme er verdt det.

På bakgrunn av disse forskjellene kan man også forklare hvorfor land som Norge, Nederland og i senere tid Tyskland har sett salget av elbiler øke så raskt: Staten har rett og slett gjort forsyninger så dyre gjennom omfordeling og beskatning at elektrisk mobilitet er svært raskt lønnsomt. Det er også kjøpsbonus og mulighet for lovlig skatteunndragelse for elbilkjøpere. Tyskland har det spesielle problemet at strømprisene er blant de høyeste i verden. De enorme kostnadene ved energiomstillingen er årsaken.

USA: nesten en dollar per liter

I USA, hvor nesten alle er avhengige av bil, er også dagene med billig drivstoff over. Men til i underkant av en dollar literen er den store pickupen fortsatt mye billigere å kjøre enn i Tyskland. På bensinstasjonen vises prisene som vises betydelig høyere; prisen er imidlertid ikke per liter, men per gallon, en amerikansk måleenhet (ca. 3,8 liter).

Rådgivning om alt knyttet til bil, tanking og trafikk

Du kan være interessert i finans:

Nytt bildelingskonsept: Fjernstyrte biler skal brukes i Hamburg fra 2022