Home » Hvorfor blek elbilaksjerallyet i dag?

Hvorfor blek elbilaksjerallyet i dag?

by Russell Crowe

Hva skjedde

Aksjen til det berømte elbilselskapet Nio (NYSE: NIO) i går steg den mer enn 6 % og rallyet fortsatte til tirsdag. Aksjene steg ytterligere 3% tidligere på dagen, men aksjen, og andre, klarte ikke å inneholde dagens oppgang. Nikola (NASDAQ: NKLA) Og Arbeidshestgruppe (NASDAQ: WKHS) Aksjene var også opp henholdsvis 5,6 % og 11,8 % ved starten av tirsdagen. Men i likhet med Nio har gevinstene stort sett forduftet. Fra 14:50 EDT handlet disse aksjene som følger:

  • Nio falt med 1 %.
  • Nikola falt med 0,5 %.
  • Workhorse Group vokste 4,3 %.

Nio kom ikke ut med noen spesifikke nyheter i går, og aksjen var allerede på vei opp tidligere denne uken, med aksjer over 15 % høyere den siste måneden. Dette skyldes investorentusiasme for deres vekstplaner utenfor Kina, inkludert den første kjøretøyforsendelsen til Norge. Det er også nærmere salgsstarten av ET7, dens etterlengtede teknologifylte luksuriøse elektriske sedan, tidlig neste år.

Nio ES8 elektriske SUV-er som er sendt til Norge. Bildekilde: Nio.

Men gårsdagens sprang kom etter ordene fra den amerikanske oppstarten Glanset gruppe begynner å sende sine første luksussedaner. Investorer ble også ansporet av en stor ny bilutleieordre for Tesla og med sine aksjer som passerer milepælen på 1 billion dollar i markedsverdien.

Nikola, ironisk nok, høster ikke fordelene fra en annen elektrisk kjøretøyprodusent, men snarere en stor kunngjøring i hydrogenbrenselcelleindustrien. I går, Blomstrende energi annonserte en større avtale med en sørkoreansk partner som har til hensikt å øke bruken av hydrogen og dens infrastruktur. Nikola regner med dette for sine brenselcelle-elektriske kjøretøy (FCEV) semitrailere som den planlegger å starte veitesting neste år.

hva nå?

Nikola jobbet for å bygge et salgs- og servicenettverk for sine kommende FCEV-tilhengere og batterielektriske kjøretøy (BEV). Det foretok også en investering i et produksjonsprosjekt for rent hydrogen i Midtvesten tidligere i år for ett aspekt ved å bygge infrastrukturen som trengs for hydrogenfylling. Selskapet sa også at det forventer at BEV-modeller vil være på veiene for transport av kundevarer innen utgangen av dette året. Investorer vil motta en oppdatering fra Nikola når hun slipper sin tredje kvartalsoppdatering neste torsdag, 4. november.

Investorer følger med på den generelle globale veksten i elbilmarkedet for å se hvor Nio kan finne suksess og lønnsomhet. Selskapet har flyttet til Norge og planlegger å være i Tyskland neste år. De kinesiske og europeiske markedene er de to største for veksten av biler og elektriske kjøretøy globalt. Selskapet dobler også produksjonskapasiteten, så investorer tror sannsynligvis neste år kan bli svært viktig for selskapet, selv med ET7 sedan og to andre nye produkter som ryktes å være på vei.

Workhorse Group var et revet selskap og lager. Aksjene er ned mer enn 66 % hittil i år, og selskapet kunngjorde at det hadde byttet ut ledergruppen i slutten av september. Dette kom etter at det tapte et bud på en stor US Postal Service-kontrakt og hadde en tilbakekalling og et stopp på leveranser for sine elektriske varebiler. Selskapet vil oppdatere investorer i sin finansielle rapport for tredje kvartal tirsdag 9. november.

I mellomtiden vil elbilindustrien sannsynligvis forbli ustabil for de fleste navn. Det er fortsatt en spekulativ, men voksende sektor, noe som bidrar til å forklare spenningen i går og tidligere i dag. Dagens reversering skal kun sees på som normal volatilitet i sektoren.

Denne artikkelen representerer skribentens mening, som kan være uenig i den «offisielle» anbefalingsposisjonen til en Motley Fool premium konsulenttjeneste. Vi er heterogene! Å stille spørsmål ved en investeringsoppgave, selv vår egen, hjelper oss alle til å tenke kritisk om investeringer og ta beslutninger som hjelper oss å bli smartere, lykkeligere og rikere.

Related Videos

Leave a Comment