Home » Barca mister ledelsen i uavgjort 3-3 før Xavi tar over

Barca mister ledelsen i uavgjort 3-3 før Xavi tar over

by Henrik Ibsen

Hvordan Brexit og de nye engelske FA-reglene har en ringvirkning på Gulf-fotballen

DUBAI: Fans som holder øye med fotball i Saudi og Gulf vil nylig ha lagt merke til vanskelighetene Al-Nassr FC har møtt med å rekruttere en ny førstelagstrener.

Til slutt, tidlig i oktober, ga Riyadh-klubben den 46 år gamle portugisiske treneren Pedro Emanuel en kontrakt som vil se ham i denne rollen til slutten av inneværende sesong.

Logistikk, som ikke er åpenbart for fotballfans, er i økende grad et hinder for å ansette nye trenere.

Etter å ha snakket med flere europeiske agenter, ser det ut til at Al-Nassr var et av de første ofrene for de nye reglene som ble innført av det engelske fotballforbundet i januar i fjor.

Tidligere i år innførte FA en rekke restriktive tiltak for ansettelse av fotballtrenere og annet teknisk personell i de engelske fotballigaene etter Brexit og den påfølgende utgangen av det europeiske markedet.

Ringvirkningene merkes nå i Midtøsten

Indirekte vil disse nye reglene mest sannsynlig begrense antallet trenere som kan eller ønsker å komme til Gulfen, noe som den nylige saken om Al-Nassr viser.

Enkelt sagt, for å jobbe i England som fotballtrener eller være en del av den tekniske staben på et lag, må en person oppfylle de nye reglene som er pålagt av FA basert på fem «band»; Disse vil avgjøre om en potensiell trener kvalifiserer for styrets godkjenning (GBE) som vil tillate dem å danne en engelsk lag.

De nye reglene krever at kun teknikere som har jobbet i ligaene til «gruppene» som er forhåndsdefinert av FA, kan trene i England. Når det refereres til trenere, inkluderer FA også vanlige trenerassistenter.

De fem kategoriene er som følger: Band 1 representerer eliten i den engelske Premier League, den tyske Bundesligaen, den spanske ligaen, den italienske Serie A og den franske Ligue 1.

Gruppe 2 inkluderer blant annet den portugisiske ligaen og den belgiske førstedivisjonen; Gruppe 3 den russiske Premier League og den brasilianske ligaen; Band 4 de tsjekkiske kroatiske ligaene; og gruppe 5 inkluderer den serbiske superligaen og den kinesiske superligaen.

For å motta en GBE som tillater ansettelse i England, må trenere og assistenter ha jobbet i en av disse gruppene de siste to påfølgende årene eller i tre av de siste fem.

Med ingen Gulf-landsligaer inkludert i gruppene, vet trenere som har jobbet i regionen i mer enn to år at de stenger døren for potensiell ansettelse i England.

Ikke overraskende vil dette begrense utvalget av valgmuligheter for noen golfklubber ettersom mange trenere nå vil tenke seg om to ganger før de forplikter seg, da de kanskje ønsker å jobbe i England senere.

Gulf-medier rapporterte at Al-Nassr uten hell kontaktet åtte europeiske trenere i slutten av september, tre av dem – Antonio Conte, Rudi Garcia og Quique Flores – takket nei til tilbudet da de håpet å trene i Storbritannia i nær fremtid. .

For å få et inntrykk av virkningen av de nye FA-tiltakene, kunne ikke Ole Gunnar Solskjær ha sluttet seg til Manchester United fra norske Molde i 2018 under dagens regler.

FAs unngåelse av enhver Gulf-liga – spesielt den vellykkede Saudi Pro League – vil helt klart ha en innvirkning på tilgjengeligheten av anerkjente trenere for klubber i regionen.

Under omstendighetene er enhver motvilje fra trenere til å flytte til Midtøsten forståelig. Trener i England er fortsatt en drøm som mange ikke vil risikere.

Det gjenstår å se i hvilken grad dette vil påvirke regionale klubber, med utviklingen av fotballen i Gulfen også på spill.

Related Videos

Leave a Comment