Home » Soldat holder reddet baby mens han flyr til Norge

Soldat holder reddet baby mens han flyr til Norge

by Ashley Olsen

RTL>ny>

23. august 2021 – 11:04 klokken

Baby flyr til Norge i armene til en soldat

Det er et hjerteskjærende bilde: en norsk soldat holder en baby i armene. De to er på et evakueringsfly som skal evakuere mennesker fra Kabul, den afghanske hovedstaden. En korrespondent for den amerikanske kanalen «CBS News» la ut bildet på Twitter og forårsaket et globalt sjokk.

+++ Du kan følge all aktuell utvikling om situasjonen i Afghanistan i vår live ticker +++

Mange barn alene på Kabul-evakueringsfly

Soldaten i uniform holder den sovende babyen, pakket inn i et lett teppe, på knærne på en beskyttende måte. «Det var mange mindreårige på flyturen – fra spedbarn til tenåringer – som reiste alene,» skrev CBS-reporteren om bildet. En talsperson for norsk militær bekreftet ektheten av bildet, som er delt tusen ganger, overfor NRK, men ønsker ikke å gi ytterligere informasjon.

Ifølge nordmannen Terje Watterdal, som hevder å ha vært på samme fly, var flere barn om bord på flyet til Tbilisi. Han hadde også noen ganger en liten gutt i armene, sier Watterdal til NRK.

En annen baby som ble overlevert til amerikanske soldater på flyplassen i Kabul, er nå tilbake med sin far.

Twitter-brukere forferdet over drama som utspiller seg i Kabul

Mange Twitter-brukere ble sjokkert over scenen og uttrykte kondolanser til barnets foreldre. «For et offer disse foreldrene må gjøre,» skrev en bruker. «Jeg kan ikke forestille meg å overlevere babyen min til noen i håp om å se ham igjen en dag. Smerten disse foreldrene må tåle!» Kommenterte en annen. Ifølge NRK avslo UD å gi ytterligere informasjon om de om bord på redningsflyvningene for å ivareta deres privatliv. (dpa / jgr)

Related Videos

Leave a Comment