Home » Kai Havertz hjemsøker Chelsea når femstjerners Arsenal øker ledelsen på toppmøtet i Premier League

by Ashley Olsen

Arsenal går tre poeng foran på toppen av Premier League-tabellen etter å ha sikret en 5-0-seier over London-rivalene Chelsea på Emirates Stadium tirsdag kveld.

Tittelhåp Arsenal gikk tre poeng foran på toppen av Premier League-tabellen etter å ha plassert sine London-rivaler Chelsea til 5-0 på Emirates Stadium tirsdag kveld.

Léandro Trossard scoret sitt andre mål i løpet av bare tre dager for å bringe Gunners ledelsen i det fjerde minuttet, og selv om begge lag hadde sin del av sjansene i løpet av en livlig første omgang på slutten, Mikel ArtetaMennene gikk inn i intervallet med en liten ledelse.

Chelsea – som slo Everton 6-0 i sin siste toppkamp – ble imidlertid blåst bort etter pause, og Arsenal-duoen Kai Havertz Og Ben White begge scoret dobler for å hjelpe vertene med å ta sin største seier noensinne mot Blues siden en 5-1-suksess i 1930.

Gunners-seieren tillot dem å avslutte et to-kamps seierløst løp på Emirates og gå tre poeng unna Liverpool på andreplass på toppen av Premier League, selv om de røde har en kamp i hånden, mens de regjerende mesterne Manchester City, som sitter fire poeng lenger bak på tredjeplass, med to kamper igjen.

Når det gjelder Chelsea, som tapte den andre etappen 3-1 på Stamford Bridge tidligere denne sesongen, har de tapt kamper på rad mot Arsenal for første gang siden en serie på tre tap mellom 2001 og 2003, og har også sett sin åttende kamp uten tap. . Premier League-løpet nærmer seg slutten.

Mauricio PochettinoManchester United-laget har nå tapt 11 Premier League-kamper denne sesongen og forblir på niendeplass, tre poeng bak sjetteplasserte Newcastle United og sjuendeplasserte Manchester United, som begge er i aksjon onsdag kveld.

Trossard i form setter en rask start for Arsenal

Lagnyhetene før avspark var fraværet av Cole Palmer av Chelsea-laget for dagen; spissen – som har vært direkte involvert i 41 % av Chelseas mål denne sesongen – har vært fraværende på grunn av sykdom, og kapteinen Conor Gallagher som et resultat fikk han i oppgave å utføre nummer 10-rollen.

Pochettino gjorde totalt fire endringer i Blues-oppstillingen da de tapte 1-0 for Man City i FA-cupens semifinale sist helg, med Benoît Badiashile, Axel Disasi, Mykhailo Mudryk Og Alfie Gilchrist alle starter, med sistnevnte navngitt i en Premier League XI for første gang.

Når det gjelder Arsenal, gjorde Arteta to endringer på siden som slo Wolverhampton Wanderers 2-0 på Molineux sist gang, med Takehiro Tomiyasu Og Thomas Partey begge integrert i laget, sistnevnte fikk bare sin andre start siden august på bekostning av Jorginho.

Etter å ha scoret i seieren over Wolves, markerte Trossard sin 50. Premier League-kamp for Gunners med åpningsmålet mot Chelsea i løpet av de første fire minuttene – hans tredje på fire kamper og hans 10. i toppklassen denne sesongen.

Declan Rice startet trekket med å gjøre et positivt løp fremover før han matet Trossard, som skjøt et venstrebeint skudd fra en stram vinkel gjennom bena på Djordjé Petrovićsom vil ha vært skuffet over ikke å nekte belgieren på hans nærmeste post.

© Reuters

Livlig åpning 30 minutter fra begge sider

Det var totalt 16 målforsøk mellom de to klubbene i løpet av den første halvtimen, og selv om Arsenal registrerte 11, var Chelsea gjentatte ganger i nærheten av å gjenopprette pariteten.

Mudryk hadde ansvaret for corneren og hans første levering ble glimrende knipset inn i faresonen for at Badiashile headet mot bakre stolpe, men Disasi klarte ikke å få foten på ballen som fløy av gårde for et spark.

Nicholas Jacksonsom var heldig som ble på banen etter en sen utfordring på Tomiyasus ankel ble klarert av VAR, slo William Saliba å gå ned venstre flanke før du avleder et kryss Gabriel Magalhaes og traff utsiden av stolpen.

Petrovic reagerte så eksepsjonelt etter at et Trossard-skudd avviste Disasi inne i området, kort før Enzo Fernandez i den andre enden satte han i gang et forsøk fra kanten av boksen centimeter forbi venstre stolpe.

Chelsea avsluttet omgangen bra og Jackson fikk en god mulighet like før pause, men senegaleseren var motvillig til å svare på Gallaghers innbydende innlegg fra høyre etter at Saliba hevet støvelen; ballen rikosjetterte til slutt av Jacksons ansikt og ble komfortabelt samlet opp av David Raya.

Hvit nett og Havertz forbereder seg mens stilig Arsenal synker Chelsea

Arsenal fikk en god start etter pause, og Chelsea hadde Petrovic å takke for at han nektet Rice og Havertz ved sin nærmeste stolpe, men den serbiske keeperen klarte ikke å nekte høyreback White fra kloss hold i det 52. minutt.

Chelsea ble tatt og sov på en Gunners-corner, og ballen ble til slutt spilt til Rice, hvis skudd fra kanten av feltet ble blokkert i banen til White, som krøllet inn et førstegangsangrep fra venstre fot under Petrovics kropp og inn i banen. nederste hjørne.

Bare fire minutter senere hjemsøkte Havertz sin tidligere klubb ved å legge til en tredje for Arsenal, selv om vertene var heldige at målet ble stående mens Gabriel tilsynelatende slet. Noni Madueke på bakken før du spiller Martin Odegaard for å starte motangrepet.

Ikke desto mindre spilte Odegaard – en fremtredende utøver for Gunners som kjørte showet på midtbanen – en herlig pasning fremover for å la Havertz passere på mål, og den tidligere Blues-spissen trakk på skuldrene fra en utfordring fra Marc Cucurella før han løsnet et kraftig skudd mot Petrovic fra omtrent 10 meter unna.

Ben White fra Arsenal feirer sitt andre mål med Martin Odegaard og Bukayo Saka 23. april 2024© Reuters

Havertz feiret så sitt andre mål for kvelden like etter timen, ved å avfyre ​​et presist skudd med venstrebenet fra kanten av feltet mot stolpen, og ble den første spilleren som scoret et skudd mot Chelsea i Premier League etter allerede spilt. for dem i divisjonen.

White klarte raskt fem for Gunners og scoret sitt andre under litt heldige omstendigheter da hans tiltenkte innlegg fra høyre ble utmerket dempet opp i det øverste hjørnet, og slo Petrovic hele veien.

Chelsea var klart nummer to innen 45 sekunder, og de slet med å utgjøre en trussel foran mål; deres eneste skudd på mål i løpet av de 90 minuttene kom i det 69. minutt da innbytter Raheem Sterling leverte et frispark rett i strupen på Raya.

Rice la nesten til en sjette plass for Arsenal i sluttfasen da han avfyrte et skudd utenfor stolpen og innbytterduoen. Fabio Vieira Og Gabriel Martinelli var også i nærheten av å få navnet hans på resultatlisten, men Artetas menn måtte til slutt nøye seg med en femmåls triumf over sine vestlige London-kolleger.

Chelsea vil sikte på å gjenopplive sine europeiske håp når de reiser til topp-fire-prospektet Aston Villa lørdag kveld, mens Arsenal har den lille saken om Nord-London-derbyet mot Tottenham Hotspur på søndag.

ID: 542031: 1false2false3false: QQ:: fra databasens skrivebord: LenBod: collect12131:Ingen informasjon om dataanalyse