Home » OL i Beijing 2022: Hva du bør se

OL i Beijing 2022: Hva du bør se

by Ashley Olsen

BEIJING (AP) — Den første dagen med medaljer ved OL i Beijing kan være starten på nok et norsk gullrush.

Aleksander Aamodt Kilde er blant favorittene i utfor for menn – en av de store begivenhetene i NBCs bestedekning lørdag – og norske Therese Johaug ser ut til å legge til de tre OL-medaljene hun allerede har vunnet i langrenn. Norge ledet alle nasjoner med 39 medaljer i Pyeongchang for fire år siden, inkludert 14 gull.

USA har selvfølgelig sin del av utfordrerne. Snowboardkjører Jamie Anderson prøver seg på et tredje strake slopestyle-gull, og finalen er lørdag kveld. Lag-kunstløpskonkurransen gjenopptas den kvelden også. Amerikanerne leder det etter en sterk start av Nathan Chen og Co.

Her er noen ting å se på (alle tider Eastern):

ALPINT

Verdens beste utforkjørere hadde liten tid for å gjøre seg kjent med Rock-kurset etter at testarrangementer ble avlyst på grunn av pandemien.

«For alle er det nytt, oss idrettsutøvere så vel som trenerne,» sa Sveits Marco Odermatt. «Det er en stor utfordring for hele teamet å finne et perfekt oppsett.»

Nedturen vises direkte på NBC og Peacock. Det er planlagt å starte klokken 22.00

Kilde, verdenscuplederen, dater den amerikanske stjernen Mikaela Shiffrin.

KUNSTLØP

USA leder de mektige russerne og tredjeplassen i Kina så langt i lagkonkurransen. Chen vant det korte programmet for menn, og Madison Hubbell og Zachary Donohue gjorde det samme i rytmedansen.

Neste er kortprogrammet for kvinner og friskøyter for menn. NBC sender den delen av teamarrangementet direkte i beste sendetid.

«Vi har et veldig sterkt lag, så vi har mange sjakkbrikker å spille med,» sa Chen. «Det som er den sterkeste brikken på den tiden, er den sterkeste brikken på den tiden.»

SNOWBOARD

USA Network viser slopestyle for menn og kvinner live lørdag kveld. De siste løpene i kvinnekonkurransen etterfølges av kvalifisering for menn. NBC vil fortsatt inkludere dekning av kvinnefinalen på listen over sent på kvelden.

USA feide snowboard i slopestyle i 2018, med Anderson og Red Gerard som begge vant.

Slopestyle-banen i Zhangjiakou inkluderer en snøreplika av den kinesiske mur som fungerer som et bakteppe for rails og hopp idrettsutøvere vil navigere.

NORSK STJERNE

Johaug vant gull på stafett i 2010 og tok ytterligere to langrennsmedaljer i 2014. Hun gikk glipp av lekene i 2018 etter dopingforbud, men den 14-dobbelte verdensmesteren er tilbake nå. Skiathlon – en begivenhet som inkluderer både klassiske teknikker og freestyleteknikker – er direktesendt på USA Network lørdag morgen med ekstradekning på NBC om ettermiddagen.

OGSÅ AV NOTE

Av de 13 gullmedaljene Kina har vunnet ved vinterlekene, var 10 på kortbane. Vertene har igjen store forhåpninger til den sporten, og den første kortbanemedaljen deles ut i mixed team-stafetten. USA Network viser den finalen i tidsluken 10:30-17:00, og NBC vil sende den i beste sendetid. … Canadas Mikael Kingsbury er den forsvarende mesteren i herremoguler. USA Network vil vise kvalifiseringen og finalen direkte lørdag morgen, og finalen vil også bli vist som en del av NBCs dekning sent på kvelden. … Det amerikanske kvinnehockeylaget, som begynte å forsvare sin olympiske tittel med en seier over Finland, møter russerne direkte på USA Network klokken 8.10. Kampen vises igjen klokken 17.00 på samme kanal.

___

Følg Noah Trister på www.Twitter.com/noahtrister

___

Mer AP Olympics: https://apnews.com/hub/winter-olympics og https://twitter.com/AP_Sports

Related Videos

Leave a Comment