Home » Mayakoba Championship forhåndsvisning av valganalyse

Mayakoba Championship forhåndsvisning av valganalyse

by Russell Crowe

NORGE Victor hovland vil forsøke å bli den første spilleren til å forsvare tittelen sin kl Mayakoba når han møter et felt med 132 spillere ved World Tech Championship på El Camaleon Golf Course i Mayakoba på Mexicos Riviera Maya.

I fjor tok Hovland 65 under par av 6 i siste runde som inkluderte tre birdies på de seks siste hullene, for å avslutte på 20 under og skille seg fra en overfylt plassering som inkluderte Aaron Sage, Adam lenge og tidligere mester Harris engelsk. Det var hans andre seier på PGA Tour.

Hovland hevder at han lider av nerver når han er i kamp, ​​men han så kul ut som en agurk da han vant i 2020.

Han reddet par med praktfulle 40 yards opp og ned fra et avfallsområde på det 16. hullet, og tappet deretter en 12-fots birdie på det siste hullet for å slå Wise og vinne for andre gang det året. Det var første gang siden starten av Mayakoba Classic i 2007 at den ble vunnet med birdieputt på siste hull. For den 23 år gamle nordmannen blir det en gammel lue. Hovland vant Puerto Rico Open i februar for sin første PGA Tour-tittel ved å slå en 30 fots fugleputt på det siste hullet.

– Jeg skalv der på slutten, sa Hovland etterpå. «Jeg trodde jeg mistet ham etter det andre skuddet på 16. Jeg gjorde et flott par der. Jeg visste at jeg måtte birdie på 18.»

Wise avsluttet med 63 og gjorde alt riktig på de to siste hullene bortsett fra å lage birdieputtene. Uavgjort i ledelsen bommet han på 12-fots birdieputt på hvert av de to siste hullene på El Camaleon Golf Club.

Tidligere NCAA-mester Oregon siktet også mot sin andre PGA Tour-seier, hans første på AT&T Byron Nelson i 2018.

«Jeg spilte 17 aggressivt i starten. Som 18-åring hadde jeg to flotte skudd, sa Wise. «Jeg trakk hvert skudd så godt jeg kunne. Jeg kunne bare ikke slå dem ned.» Hovland hadde fire birdies på de første seks hullene og bygget opp en to-takts ledelse før de siste ni på en myk regnbane som forårsaket to timers forsinkelse på morgenen.

Men han feilet det 12. hullet, som så ut til å skape sjanser for et halvt dusin spillere som ble sparket fra hverandre langs de bakre ni.

Hovland svarte med birdies på de neste to hullene, og han så ut til å ha kontroll med et teeslag på fire fot på 15. par-3. Men han gjorde et provisorisk putt for å holde seg uavgjort med Wise.

Hovland mente han var i store problemer da hans 515 meter lange jern på 16. hull seilte hardt til høyre. Han gikk ned i avfallsområdet noen få meter fra hindringen, og han slo en suveren fire fots sandblåsing for å redde paret.

Hovland gikk inn i sin andre sesong på PGA Tour etter en fantastisk collegekarriere med Oklahoma State, og endte 20 under 264 og steg til 15. plass på verdensrankingen.

I år får han en tøff utfordring fra hjemmefavoritten Abraham Ancer, som tok sin første PGA Tour-seier i august da han vant WGC – FedEx St. Jude Invitational. Nord-Irland Graeme McDowell og Mexico Carlos ortiz er også begge i felt.

«Siden han vant her i fjor, har Viktor hatt en fantastisk sesong og har vokst til en av de beste unge spillerne i verden,» sa turneringsdirektøren. Joe Mazzeo. «Vi er så stolte av ham og måten han representerte arrangementet vårt på. Det er spennende å ha ham og vennene våre Abraham, Carlos og Graeme allerede bekreftet. Mens vi forbereder oss på å ønske World Wide Technology velkommen inn i sitt første år som tittelsponsor, er vi sikre på at vår gruppe med spillere vil være sterkere enn noen gang, og ser frem til mange flere spennende spillerengasjementer som kommer. «

Justin thomas starter sannsynligvis som favoritt og får selskap av Tony finau, Tyrrell Hatton og Billy Horschel.

I tillegg europeiske stjerner Matt fitzpatrick, Sergio Garcia, Justin reiste seg og Henrik stenson vil debutere i turneringen når de spiller Mayakoba for første gang. Unge dynamiske amerikanske stjerner Matthieu wolff og Vil zalatoris vil også konkurrere med Wolff som skal debutere i turneringen.

«Dette området er så spennende,» sa Mazzeo. «Med en så overbevisende blanding av toppstjerner, både veteraner og unge, ser det ut til å bli vårt beste felt noensinne. Utover å bare være gode spillere, er det noen virkelig fantastiske personligheter som vil gjøre konkurransen morsom og spennende. Det er en fantastisk måte å ønske vår nye tittelsponsor World Wide Technology velkommen og vise hva mange golfere har visst i lang tid nå – at Mayakoba og denne turneringen virkelig er spesiell.

Andre store navn som også er bekreftet å konkurrere inkluderer Rickie Fowler, Patrick Roseau, Brandt snedeker, Gary Woodland, Italia Francesco Molinari og England Danny willett og Ian poulter så vel som sørafrikanere Christiaan Bezuidenhout og Garrick higgo.

McDowell er blant tidligere mestere bekreftet å komme tilbake i 2021 med Brian Gay (2008), John he (2012), Charley hoffmann (2014), Pat Perez (2016), Patton kizzire (2017), Matt Kuchar (2018), Brendon Todd (2019) og Hovland.

Turneringsvinnere

Den ble vunnet i 2015 av Graeme McDowell, i 2016 av Pat Perez, i 2017 av Patton Kizzire, i 2018 av Matt Kuchar, i 2019 av Brendon Todd og i fjor av Viktor Hovland

Leksjonen

El Camaleon ble designet av Greg Norman og måler bare 7000 meter. Den har mange trær og mangrover, en enorm mengde vann og en mengde bunkere. Forvent å se svært lave poengsummer

Skjemaguide

Viktor Hovland blir bedre og bedre og har blitt en av de mest konsekvente golfspillerne på planeten, og plasserer seg blant topp 10 for moro skyld. Han har allerede to PGA Tour-titler under beltet og vil forestille seg sjansene hans til å forsvare tittelen. Konsistens er også nøkkelordet for Justin Thomas, som endte på 18. plass i CJ Cup. Det er et mål på rangeringen hans i kampen at forrige sesong ble sett på som en skuffelse til tross for seier, andreplass, tredjeplass og syv topp-10. Hold øye med en gjenfødt Rickie Fowler, som ble nummer tre bak Rory McIlroy i Las Vegas og begynner å ligne på spilleren vi alle kjenner.

Å vinne:

Viktor Hovland. Fantastisk temperament

I hver retning:

Justin Thomas. Ser etter en god start på den nye sesongen

I hver retning:

Rickie Fowler. Vis velkommen tegn på liv

Spiller å se:

Viktor Hovland. Ingenting rufser fjærene hans

Justin Thomas. Strålende ballangriper

Rickie Fowler. Tilbake til sitt beste – nesten

Christian Bezuidenhout. Maiden PGA Tour-seier burde ikke vare lenge

Fem fremmede å passe på:

Camille Villegas. Ser etter en vei tilbake

Emiliano Grillo. På sitt beste kan slå hvem som helst

Carlos Ortiz .. Ser etter en stor uke hjemme

Jhonattan Vegas. Viser lyn i god form

Brendon Todd. Tidligere vinner


Bildekreditt: Kevin Diss Photography

Bli en del av handlingen med et utvalg unike golfturneringsopplevelser, fra å spille i en pro-am med stjernene til å se handlingen på de mest berømte golfbegivenhetene. Enten det er Masters eller Open, Ryder Cup eller WM Phoenix Open, lag din egen skreddersydde pakke med ekspertene på Golfbreaks.com.

Related Videos

Leave a Comment