Home » Taliban bosetter seg i den norske ambassaden, ødelegger barnefilmer og julesanger -CDer

Taliban bosetter seg i den norske ambassaden, ødelegger barnefilmer og julesanger -CDer

by Russell Crowe

Afghanistan
Taliban bosetter seg i den norske ambassaden, ødelegger barnefilmer og julesanger -CDer

Barnefilm «Kurt blir grusom» (Kurt blir grusom) ødelagt grusomt av Taliban -medlem

© Afshin Ismaeli, Aftenposten / / Picture Alliance

Etter tilbaketrekking av de vestlige statene fra Afghanistan, beslaglegger Taliban nå ambassader. De finner mange rester som de ikke liker.

Vestlige stater er borte – Taliban er her. Afghanistan har vært under kontroll av radikale islamister i flere uker. Med tilbaketrekningen av USA og dets allierte, er flere ambassader i den afghanske hovedstaden Kabul tomme. Nærmere bestemt var de tomme. Fordi de nå er gjenbrukt. Imidlertid ikke ambassadepersonalet.

For eksempel flyttet Taliban inn i fellesbygningen til den norske og danske ambassaden, slik det ble rapportert av den norske avisen «Aftenposten». 56 Taliban -medlemmer skal ha bosatt seg der. Siden denne ambassaden – som mange andre – måtte evakueres raskt, var det mye igjen i rommene i bygningen.

«Blasfemiske» filmer og musikk

Ifølge avisen samlet Taliban søppelsekker som inneholdt det de mener er søppel. Blant dem: en CD med norske julesanger og en DVD med barnefilmen «Kurt blir grusom» («Kurt er grusom»). Bildene viser også et medlem av teamet som tester en roer og Taliban som holder treski.

«Dette området tilhører fortsatt ditt land. Du får det tilbake. Vi ser bare på,» sa Amir Mohammed Mohammed, gruppens leder, ifølge den norske TV -kanalen NRK. Om dette faktisk vil skje gjenstår å se. Ambassader og deres omgivelser er det respektive lands suverene territorium.

Taliban -medlem viser ødelagt CD med julemusikk

Taliban -medlem viser ødelagt CD med julemusikk

© Afshin Ismaeli, Aftenposten / / Picture Alliance

Det ser ikke ut til at de liker noe Taliban har funnet i ambassadebygningen. Et bilde viser et Taliban -medlem ødelegge en «Kurt blir grusom» DVD med hendene. Filmen er et «blasfemisk plot».


Afghanistan: Taliban bosetter seg i den norske ambassaden, ødelegger barnefilmer og julesanger -CDer

Se videoen: Journalister rapporterer overgrep fra Taliban – fra slag til besvimelse.

Filmen handler om gaffeltruckføreren Kurt, som innser at samfunnet generelt ikke respekterer gaffeltruckførerne veldig mye. Kurt sier opp jobben og vil bli lege og bli rik. Til slutt vil han til og med bli statsminister. Men han har ikke stor suksess med noen av prosjektene sine, og med tiden blir Kurt ond – dvs. «grusom».

Kilder: «Aftenposten», NRK, TV2

rw

Related Videos

Leave a Comment