Home » Oslo stenger: «Vi møtes på et usikkert tidspunkt»

Oslo stenger: «Vi møtes på et usikkert tidspunkt»

by Russell Crowe

Totalt er det en rekke ulike tiltak som skal begrense spredningen av det muterte viruset. Blant annet skal alle unødvendige virksomheter stenges, samlingsforbud både innendørs og utendørs, og idretts- og fritidsaktiviteter stoppes.

Vinmonopolet, det norske systemselskapet, stenger også.

Reglene trer i kraft lørdag middag og gjelder frem til 31. januar.

«Et usikkert øyeblikk å møte»

Ifølge regjeringen er dette de tøffeste restriksjonene som er innført siden mars – i enkelte områder vil de være de tøffeste tiltakene til nå.

– Mange tenker at vi går på et usikkert tidspunkt for å møtes, men vi må gjøre det vi kan for å stoppe epidemien, sa Høie.

Regjeringens kunngjøring kommer etter et lokalt utbrudd av virusmutasjonen i Storbritannia i Nordre Follo kommune, nær Oslo. Minst to personer, begge over 90 år, skal ha dødd av videre spredning av infeksjonen. Kommunen ble stengt fredag.

Områdene som nå har samme restriksjoner som Nordre Follo er: Oslo, Enebakk, Ås, Vestby, Nesodden, Indre Østfold, Moss, Frogn og Våler. Innbyggere i disse kommunene bes om ikke å reise til andre steder i Norge, heller ikke til naboregionen.

– Jeg ber innbyggerne om å ikke gå til andre kommuner for å kunne bruke de tingene som er stengt i egen kommune, sa Høie.

Ytterligere tiltak kan følge

Også arbeidsplasser og skoler blir berørt av de nye tiltakene. Alle som kan jobbe hjemmefra bør gjøre det, og kommunal smittevernvirksomhet har nå mulighet til å legge ned barnehager og grunnskoler. Videregående skoler kan innføre digital opplæring ved behov, og på høyskoler og universiteter vil det være digital opplæring for alle elever.

Regjeringen kan ikke svare på omfanget av spredningen av mutasjonen og andre restriksjoner kan bli lagt til.

– Sammen har vi lykkes med å bekjempe smitten ved flere anledninger, og sammen kan vi klare det igjen, sier Bent Høie.

Her kan du se SVT-sendingen med pressekonferansen i sin helhet!

Related Videos

Leave a Comment