Home » Nye anbefalinger for folk som har vært i Norge

Nye anbefalinger for folk som har vært i Norge

by Russell Crowe

Årsaken er at norske myndigheter frykter et stort utbrudd av den britiske koronavirusmutasjonen i Oslo-regionen.

Folkehelsemyndigheten oppfordrer derfor alle besøkende til Sverige som har vært i Norge de siste 14 dagene om å holde seg hjemme i minst syv dager, unngå kontakt med andre så mye som mulig og teste seg selv så snart som mulig. mulig etter ankomst Sverige med en oppfølgingstest fem dager etter ankomst. . Resten av husstanden bør også holde seg hjemme mens de venter på prøvesvar.

Arbeidstakere som pendler til Norge bør unngå å møte andre enn medlemmer av deres egen husstand når de ikke er på jobb. Norge krever regelmessig testing for å komme seg på jobb, og de som kommer seg på jobb trenger ikke å teste seg utover det. De som bor i samme husstand som den som pendler til jobb, trenger ikke unngå å møte andre mennesker.

Ifølge Folkehelsemyndigheten er det ikke klart at det er en situasjon i Sverige som ligner den som i dag råder i Norge.

– Vi vet ikke. Du må ha stor respekt for det nye viruset, det finnes i veldig mange land i Europa. Det har åpenbart potensial til å spre seg. Vi overvåker situasjonen og gjør nødvendige tiltak for å redusere spredningen av den så mye som mulig, sier statsepidemiolog Anders Tegnell til SVT Nyheter.

Sprer seg raskere

Den britiske varianten av viruset antas å ha debutert i september og har siden gjenopptatt smittespredningen på de britiske øyer. Det er så langt funnet tilfeller i mer enn 50 land, inkludert Sverige.

Ifølge Anders Tegnell er ikke tilfellene i Sverige mer alvorlig enn det «originale» koronaviruset.

«De få tilfellene vi har hatt her har ikke vært alvorlige,» sa han.

Related Videos

Leave a Comment