Home » Statsminister om ny politisk situasjon – Nyheter (Ekot)

Statsminister om ny politisk situasjon – Nyheter (Ekot)

by Russell Crowe

Den norske regjeringens beslutning om å hjelpe en kvinne og hennes barn tilbake fra en såkalt ISIS-leir i Syria er blitt for tyngende for Fremskrittspartiet (Frp). Siden partiet gikk ut av regjeringen 20. januar, har Erna Solberg ledet en norsk mindretallsregjering.

– Den største forskjellen er at mange av de vanskelige sakene skal avgjøres på Stortinget, sa hun.

Etter avgang av Regjeringen har presset Frp frem i opinionen, fra rundt 10 prosent oppslutning til rundt 15 prosent, ifølge de siste meningsmålingene. Samtidig har statsminister Høyres parti tapt terreng i opinionen, men på kontoret i Oslo sentrum foretrekker Erna Solberg å avlede opinionsdebatten fra sitt eget parti.

– Ja, det viktigste er at samlet sett har den borgerlige siden pålagt seg. Alle som før jul fordømte borgerlig samarbeid, samt en borgerlig regjering etter 2021, noe som er totalt umulig nå, må kanskje se at det kan være tendenser til at det blir annerledes etter 2021. , sa Solberg til Ekot.

Før stortingsvalget i september 2021 er imidlertid den rødgrønne siden fortsatt i ledelsen. Den borgerlige siden ligger bak med over 10 prosentpoeng, viser flere meningsmålinger i februar.

Erna Solberg kjempet i mange år for en borgerlig firedelt flertallsregjering på Stortinget. Da Kristelig Folkeparti etter en intern kamp tok over i regjering for et drøyt år siden, gikk Solbergs drøm i oppfyllelse, for så å eksplodere et år senere. Nå innrømmer statsministeren at det har vært rotete for regjeringen siden valget i 2017.

– Det var litt vanskelig med prosessen i denne perioden med at ett parti kom inn, så et annet parti, og så videre og så videre og så nye forhandlinger hele tiden på regjeringsplattformen.

Men du uttrykker viss sympati for Frps handlinger, og det har tydeligvis lønnet seg i opinionen, i hvert fall så langt. Har du lyst til å gjøre noe lignende, forlate makten på forhånd for å drive mer konservativ politikk i stedet for å være statsminister og prøve å bringe alle disse ulike viljene sammen?

– Nei. Vi har fått mandat fra velgerne til å styre dette landet, og vi som et godt Høyreparti er fast bestemt på å holde det vi lover. Vi skal gjøre det med god politikk i fremtiden. Vi ønsker å styre lenge, sier statsminister Erna Solberg.

Related Videos

Leave a Comment