Home » Norge: Jordskjelv utenfor kysten – sterkeste skjelv på mange år

Norge: Jordskjelv utenfor kysten – sterkeste skjelv på mange år

by Ashley Olsen

rystelser i nordsjøen
Jordskjelv utenfor kysten av Norge – produksjonen stoppet på en oljerigg

Etter et jordskjelv i Nordsjøen stoppet et oljeselskap i Norge produksjonen som en forholdsregel (symbolbilde)

© Hans Eder / Picture Alliance

Skjelvet var tydelig merket: 160 kilometer utenfor kysten registrerte Norge mandag morgen det sterkeste jordskjelvet i Nordsjøen siden 1989.

Norge har registrert det som forventes å bli det største jordskjelvet på mange år i Nordsjøen. Ifølge seismologisk forskningssenter Norsar skjedde det mandag morgen om lag 160 kilometer vest for vestkysten av Norge. Størrelsen ble opprinnelig gitt av instituttet til 4,7, mens det skandinaviske landets nasjonale seismiske nettverk estimerte den til 4,4 til 4,5.

Norsk oljeselskap stanser produksjonen

Norske medier rapporterte også en styrke på 5,1, med henvisning til tall fra Euro-Mediterranean Seismological Center (EMSC). Ifølge meldinger var skjelvingen fortsatt å merke i store deler av Vestland.

Norsar-sjef Anne Strømmen Lycke sa til NRK at det var det kraftigste jordskjelvet som er registrert i Nordsjøen siden 1989. Det var imidlertid ingen bekymringer om store skader eller en tsunami.

Det norske selskapet Equinor har besluttet å stoppe produksjonen av en oljerigg i regionen for en sikkerhets skyld. Skjelvet ble følt på Nordsjøplattformen Snorre B, men det ble ikke rapportert om skade på anlegget eller havbunnen i området, fortalte en talsperson for Equinor til forespørselen fra det tyske pressebyrået.

Personalet er ok, atmosfæren er rolig. Havbunnsundersøkelser pågår for tiden. «Når vi er sikre på at forholdene er trygge for normal drift, vil vi gjenoppta produksjonen,» skrev talspersonen.

Hei
ODA

Related Videos

Leave a Comment