Home » Lik funnet etter jordskred – flyfoto viser kratere

Lik funnet etter jordskred – flyfoto viser kratere

by Russell Crowe

Mindre enn to dager før nyttår raser enorme mengder land inn i en snødekt landsby i Sør-Norge. Siden den gang har nødetatene lett etter de savnede. Det er nå en første trist oppdagelse.

To og et halvt døgn etter et større ras i Sør-Norge, merket redningsmenn et første dødsfall. Det meldte politimester Roy Alkvist fredag ​​ettermiddag på en pressekonferanse. Politiet ønsket først ikke å kommentere alder og kjønn på personen.

Raset gikk tidlig onsdag morgen i Ask, i Gjerdrum kommune, rundt 40 kilometer nordøst for Oslo. Helikopterskudd viser omfanget av krateret. (Du kan se bildene i videoen ovenfor eller her). Minst ti personer ble skadet. Ni hus kollapset som følge av avgangen, andre ved kanten av det resulterende krateret hadde stor risiko for å kollapse. Så langt er rundt 1000 mennesker tatt i sikkerhet. Ti personer var savnet før dødsnyheten ble kunngjort, inkludert barn.

Vintervær gjør det vanskelig å finne flere savnede

I tillegg til det norske vinterklimaet ble letingen etter savnede vanskeligere av tilstedeværelsen av T-banen: I lang tid var deler av katastrofeområdet så ustabilt at det var for farlig å komme inn til fots. Det var først fredag ​​at nødetatene kunne sendes til den røde sonen i katastrofeområdet. De overlevende var tidligere blitt søkt med helikoptre og droner fra luften.

Norge ble rammet av et lignende skred i løpet av sommeren. Den gang resulterte avkjørselen ved Alta helt nord i landet i flere hus og hytter i sjøen.Folk ble ikke skadet i prosessen. Som da forventes det nå at jordsmonnets beskaffenhet har noe med raset å gjøre. Den eksakte årsaken til Asks avgang er foreløpig ikke klar.

Related Videos

Leave a Comment