Home » Kong Harald avslører at han fikk sin første mobiltelefon i en alder av 83 år – Royal Central

Kong Harald avslører at han fikk sin første mobiltelefon i en alder av 83 år – Royal Central

by Russell Crowe

Av Sametinget – Sametinget – https://www.flickr.com/photos/105581391@N02/48952965093/, CC BY 2.0 via Wikimedia Commons

Kong Harald fikk sin aller første mobiltelefon i en alder av 83 år. Under pandemien ble kong Harald tvunget til å ta spranget fra fasttelefon til mobiltelefon.

Kongen fikk en stor latter da han avslørte avsløringen på den årlige og tradisjonsrike Stortingsmiddagen på Slottet i Oslo 28. oktober 2021.

Kong Haralds tale var høydepunktet på den tradisjonelle middagen som holdes hver høst for medlemmer av det norske parlamentet. Kongen pleier å holde en tale med humor og selvironi. Kongen delte denne gangen at pandemien hadde tvunget ham til å bruke ny og moderne teknologi, da det krevde å holde kontakten med sine kjære ved ganske enkelt å bruke en fasttelefon.

Kongen sa: «Mange av oss trengte nok mer enn ett ønske i løpet av tiden vi hadde lagt bak oss. Og hvis det er én ting vi virkelig har lært siden mars i fjor, så er det viktigheten av moderne teknologi for å kunne koble til hverandre. Så stor var gleden i familien min da jeg fikk en mobiltelefon. Det tok meg bare 40 år.

Nyheten vakte mye latter i lokalet og ble svært aktuell i Norge. Kongens humor og kunngjøringen av den nye mobiltelefonen skapte monarkoverskriften i de fleste norske aviser fredag ​​formiddag.

Kong Harald var ingen tung mobiltelefonbruker. I motsetning til dronning Sonja har kong Harald ikke vist noen interesse for å følge med på den teknologiske utviklingen. Dronning Sonja har en Apple Watch og en iPad og er oppdatert, men Kongen har gjentatte ganger uttalt at han ikke er interessert i å følge med på digitale trender. Dette ble spesielt tydelig under det norske statsbesøket i Finland i 2016, da promotering av norsk spillindustri sto på agendaen. Deretter tok dronningen frem mobiltelefonen og deltok i et dataspill, mens kongen satt ved hennes side og så på.

Related Videos

Leave a Comment