Home » Hopp-VM 2022/23 resultater: Etter verdenscupseier: Wellinger er nummer to bak Granerud

Hopp-VM 2022/23 resultater: Etter verdenscupseier: Wellinger er nummer to bak Granerud

by Edvard Munch

Vintersportentusiaster, gled deg! Fra 10. til 12. februar 2023 blir hoppeliten for menn invitert til Lake Placid i USA (USA). Alle hopp-VM 2022/23-resultater er tilgjengelige her.

Norges Holger Egner Granerud i aksjon. Bilde: Picture Alliance/dpa | Porter Swen
Verdenscupen i skihopp 2022/23 stopper opp i USA (USA) denne helgen. Fra 10. til 12. februar må skihopp for menn vise seg i Lake Placid. Her kan du finne ut hvem som vinner seieren i hopprenn for menn.

Skihopp-VM 2022/23 for øyeblikket i Lake Placid: alle konkurranser etter planenDato begynnelse disiplin
02/10/2023

23.00

Kvalifisering (134m)

02/11/2023

16.00

23.00

Skihopp menn, singel (134m)

Skihopp menn, lag (134m)

12.02.2023

16:15

Hopp, menn, individuell (134m)

Alle datoer for skihopp for menn og kvinner i verdenscupsesongen 2022/23 på et øyeblikk!

2022/23 Skihopp-VM i Lake Placid: resultater for alle menn

Du kan finne ut hvordan skihopperne har det på verdenscupstedet Lake Placid i USA og hvem som tar seier kort tid etter konkurransene her på news.de.

+++ 02/12/2023: Etter verdenscupseieren: Wellinger tar pallen igjen +++

Et døgn etter verdenscupseieren klarte skihopperen Andreas Wellinger nok en gang å nå pallen i Lake Placid. 27-åringen hoppet 124 og 130 meter i USA søndag, og tok andreplassen bak sammenlagt verdenscupleder Halvor Egner Granerud fra Norge. Tredjeplassen gikk til østerrikske Stefan Kraft.

En dag etter 30-årsdagen hans endte Karl Geiger på fjerdeplass, noe som gjorde ham til den nest beste tyskeren. En og en halv uke før starten av verdensmesterskapet i Planica, Slovenia, endte Markus Eisenbichler på 14. plass.

+++ 02/12/2023: Wellinger og Geiger nummer fire på Super-Team-premieren i skihopp +++

I hopppremieren i superlaget gikk Karl Geiger og Andreas Wellinger såvidt glipp av en plass på pallen. Den tyske duoen tok fjerdeplassen i det første konkurranseformatet i Lake Placid lørdag (lokal tid), 2,5 poeng bak japanske Naoki Nakamura og Ryoyu Kobayashi. Seieren gikk til polakkene Piotr Zyla og Dawid Kubacki, som vant klart foran østerrikerne Daniel Tschofenig og Stefan Kraft.

Wellinger hadde allerede vunnet det første tyske vinter-VM uten feil. 27-åringen hoppet 129 og 125,5 meter i USA og vant foran Kobayashi. For Wellinger var det den fjerde individuelle verdenscupseieren i karrieren og den første individuelle verdenscuppallen siden november 2018. Tschofenig ble nummer tre. Geiger hadde endt åtte ved sin 30-årsdag.

I superlaget danner to utøvere fra hver nasjon et lag. Konkurransen, som går over tre runder, er først og fremst ment å romme mindre nasjoner som ikke kan stille med en klassisk firemannstropp. Tyske skihoppere kritiserer det nye formatet.

+++ 11. februar 2023: Wellinger vinner skihopping i USA +++

Andreas Wellinger ga tyske skihoppere sin første VM-seier i vinter. 27-åringen hoppet lørdag 129 og 125,5 meter i Lake Placid i USA, foran japanske Ryoyu Kobayashi. For Wellinger var det den fjerde individuelle verdenscupseieren i karrieren og den første individuelle verdenscuppallen siden november 2018. Østerrikes Daniel Tschofenig ble nummer tre.

Karl Geiger ble nummer åtte på sin 30-årsdag, noe som gjorde ham til den nest beste tyskeren. Halvannen uke før VM-start i Planica, Slovenia, oppnådde også Markus Eisenbichler et grei resultat med sin tiendeplass. Kobayashi satte springbrettrekord med sitt hopp på 136 meter i første runde.

+++ 03/10/2023: Forventning og skepsis før premieren på Super Team i USA +++

Før hopppremieren i superlaget er meningene om det nye arrangementet til det tyske laget fortsatt delte. «Interessant, uten tvil. Men jeg vet ennå ikke om jeg er så overbevist,» sa Karl Geiger i det tyske pressebyrået. «I de store nasjonene er mer enn to personer veldig gode. Jeg synes det er litt synd hvis bare to får lov til å starte,» sa Allgäuer i forkant av verdenscupkonkurransen i Lake Placid denne lørdagen (23.00 / Eurosport) . . Geiger fyller 30 år den dagen.

I superlaget danner to utøvere fra hver nasjon et lag. Konkurransen, som går over tre runder, er først og fremst ment å romme mindre nasjoner som ikke kan stille med en klassisk firemannstropp. «Superlaget er interessant for tilskuerne. Det er vanskelig for utøverne fordi mange ikke får hoppe. Dette må først etableres», sa skihopper Constantin Schmid.

«Jeg er spent, så langt har jeg ikke hoppet inn i et superlag. Det blir en utfordring fordi prosessene er forskjellige og uregelmessige,» sa olympisk mester Andreas Wellinger. Lagkameraten hans Markus Eisenbichler er litt mer kritisk: «Jeg er ganske tradisjonsbevisst, så jeg er skeptisk til å begynne med. Men jeg skal ta en titt, kanskje det er en god ting,» sa High-Bavaria.

Duettkonkurransen for kvinner feiret sitt første verdenscup i midten av januar i Zao, Japan. – Det er ikke en dårlig konkurranseform i seg selv, men jeg synes firemannslaget er litt kulere, sa Katharina Althaus, som ble nummer to i OL. I premieren klatret 26-åringen til tredjeplass sammen med lagvenninne Selina Freitag.

«Det er kult for små nasjoner som bare har to startende og ellers ikke kan ha en full tropp, for da kan de stille opp,» sa Freitag, som fortsatt ser rom for forbedringer med tanke på prosesser: «Det var bare litt stressende med tanke på tidsstyring. Du må kanskje tenke litt mer på hvordan du kan forbedre det.

Følg News.de allerede kl Facebook, Twitter, pinterest Og Youtube? Her finner du siste nytt, siste videoer og direktelinje til redaksjonen.

fka/news.de/dpa
Related Videos

Leave a Comment