Home » Evonik, BASF & Co: Ingen grunn til bekymring

Evonik, BASF & Co: Ingen grunn til bekymring

by Siv Jensen

Aksjer i kjemiske aksjer som BASF eller Evonik lider for tiden av uroen på markedene. Tross alt er det fortsatt gode nyheter for de to selskapene som er sterkt avhengige av jevn tilførsel av gass. For eksempel var fyllingsnivået i gasslagertanker 66,1 % forrige uke. Nøyaktig ett år tidligere var den 25,4 %.

Tysklands største lager i Rehden, Niedersachsen, var 83,7 % fullt onsdag morgen. I hele EU var imidlertid fyllingsgraden rundt 57,8 %.

Nok gass til neste vinter også

Dette er trolig en av grunnene til at konsulentselskapet Prognos AG ikke regner med noen flaskehalser i den tyske gassforsyningen den kommende vinteren. Innsats for å spare «kunne ikke lenger demonstreres i januar, verken i private hjem eller i industri og handel». Men det milde klimaet sørget for lavt gassforbruk, tyske gasslagre var fortsatt 79 prosent fulle ved utgangen av januar, skriver Prognos-analytikere i en studie for Association of Bavarian Business. Naturgassimporten fra Norge og volumet av flytende naturgass (LNG) fra verdensmarkedet er på et høyt nivå.

Selv om Russland fullstendig har stoppet sine rørledningstransporter til Tyskland, «er LNG-leveransene fra Russland til EU fortsatt på et høyt nivå». Med ferdigstillelsen av tre LNG-terminaler og byggingen av tre til, øker forsyningssikkerheten. — Alt i alt er det stor sannsynlighet for at en gassmangel kan forhindres. Det gjensto risiko med spareinnsatsen, angående mulig rørledningssabotasje, neste vintertemperaturer og konsekvensene av politisk inngripen.

Evonik Industries
(WKN: EVNK01)

I motsetning til i 2022, bør en mulig gassmangel for BASF, Evonik & Co i 2023 ikke lenger være en stor belastning. På den annen side merker begge sykliske selskapene for tiden effekten av frykten for en global økonomisk nedgang. Men gitt begge aksjenes historisk billige verdivurderinger, bør de fleste av disse bekymringene allerede være priset inn. De modige kan fortsatt få tilgang til den. Stoppprisene bør stå på 15,00 EUR (Evonik) og 42,00 EUR (BASF).

Melding om interessekonflikter: Administrerende direktør og majoritetseier i utgiveren Börsenmedien AG, Bernd Förtsch, har direkte og indirekte tatt posisjoner i følgende finansielle instrumenter nevnt i publikasjonen eller relaterte derivater som kan dra nytte av enhver prisutvikling som følge av publiseringen: BASF.

Med materiale fra dpa-AFX

Related Videos

Leave a Comment