Home » Jonas Dobler etter slutten av karrieren: mellom melankoli og lykke

Jonas Dobler etter slutten av karrieren: mellom melankoli og lykke

by Roald Amundsen

Det var hans siste opptreden som profesjonell langrennsløper. Jonas Dobler kjempet 50 kilometer gjennom snølandskapet i Holmenkollen. Langrennsmaraton: Det blir ikke mye vanskeligere. Til slutt ble 31-åringen fra SC Traunstein nummer sekstende. Et sterkt resultat, ingen tysker har vært bedre enn ham. En verdig avslutning på karrieren.

Men det virkelige høydepunktet kom noen dager tidligere. På ski-VM tok Dobler overraskende bronsemedaljen med stafetten. Den første internasjonale medaljen i karrieren. Ved de tyske mesterskapene vant han gull to ganger, sølv tre ganger og bronse seks ganger.

Dobler: litt «nostalgi» og forventning om «hva som kommer»

Hvordan føler Dobler det nå som han har forlatt verdenscupsirkuset, mer enn et tiår etter at det hele startet? «Selvfølgelig er alt der,» sier Dobler i et intervju med BR24Sport. «Litt vemodig når man sier farvel til lagkameratene i lang tid. Men jeg er like fornøyd med det jeg har fått til igjen, spesielt i VM. Og jeg gleder meg til det som kommer. Jeg ikke tvil på avgjørelsen min».

Dobler lagret karrierens absolutte høydepunkt til sist. Det ble et spennende renn under nordisk verdensmesterskap på ski i Planica. Norge og Finland hadde allerede passert målstreken og i sluttspurten måtte Friedrich Moch hevde seg mot den sterke franskmannen. Før det hadde Dobler satt 22-åringen i posisjon til å fyre opp turboen i hjemmebanen og kunne fly til den første medaljen for de tyske mennene på tolv år.

Bronse i VM: alle skriker av lykke

«Det var en absolutt drøm,» sier Dobler. «Det var det desidert største jeg har oppnådd sportslig sett. Og også det vi har oppnådd som et lag. Det er det ingen tvil om.» En sensasjon, et mirakel, fortalte han seg selv etterpå. Men ifølge Dobler kom ikke denne bronsemedaljen ut av ingensteds: «Du kunne se på statistikken at vi kan konkurrere om bronse basert på individuelle plasseringer. Vi nærmet oss det på en slik måte at hvis alt gikk bra, ville vi kunne kjempe med de store.Det var målet.

Det Dobler vil huske best om denne vinner: «De første ti sekundene senere. Der alle veilederne kommer løpende til marskalkene, der alle teknikerne kommer ut av lastebilen i målområdet og alle skriker av lykke.»

Nye utfordringer: far og dobbeltstudium

En helt ny fase i livet er nå i vente for Dobler. 31-åringen begynner på dobbeltstudiene – og privat står han også foran en stor forandring: Han og kona Carla blir snart foreldre for første gang. «Det blir noe helt annet. Men jeg tror det blir minst like bra. Det hele henger sammen nå og det var deilig å slutte slik. Nå kan jeg forvente noe helt annet.»

Related Videos

Leave a Comment