Home » Den neste generasjonen tennis for menn

Den neste generasjonen tennis for menn

by Russell Crowe

Novak Djokovic har dominert herretennis i år, men med Roger Federer og Rafael Nadal fysisk utslitte, markerte 2021 også et vaktskifte: Stefanos Tsitsipas nådde Roland Garros-finalen; Matteo Berrettini nådde Wimbledon-finalen; Alexander Zverev vant den olympiske gullmedaljen; og Daniil Medvedev nådde finalen i Australian Open og vant deretter United States Open. Alle er 25 år eller yngre.

Nå rykker en ny generasjon ungdom, 24 og under, opp på rangeringen, men noen vil stagnere.

For å skille seg fra sine jevnaldrende, må alle polere spillet sitt; disse 10 er mer sannsynlig å bli med i sportens elite, hvis de forbedrer seg på ett aspekt av spillet sitt. Her er en vurdering av hver spiller av trenere, analytikere og tidligere proffer. Rangeringen er frem til torsdag.

Norge, 22; verdensrangering: 8

Ruuds fart og fulle spill skinner på leire, sa Tom Shimada, trener ved Van Der Meer Tennis Academy i South Carolina, «men nå må han finne ut hvordan han skal spille på de raskere servene.»

Ruud trenger flere gratispoeng på tjenesten, sa Jimmy Arias, direktør for IMG Academyfra Floridas tennisprogram og en Tennis Channel-analytiker. «Han må fortsatt jobbe med serven og i tre av fem sett-turneringer, noe som gjør ting vanskelig. «

Patrick McEnroe, direktør for John McEnroe Tennis Academy i New York og analytiker for ESPN, ble positivt overrasket over Ruuds tjenester og mener i stedet Ruud trenger «mer ildkraft på forhånd, enten det er mer kraft eller mer spinn».

Polen, 24 år gammel; rangering: 9

Hurkacz snudde hodet med seieren i Miami Open i år, men Arias sa at han må beholde konsistensen ettersom han noen ganger taper mot færre spillere.

McEnroe ser en mangel på selvtillit i det til tross for at han steg på plassene: «Han må være mer aggressiv med skuddene sine, men også med holdningen sin. Han kunne trenge litt skryt.

Italia, 20 år gammel; rangering: 11

Sinner selv sa at han ikke kunne velge en eneste ting å forbedre seg på. «Jeg er bare 20 år gammel; Jeg må forbedre alt, sa han. «Jeg må forbedre serven, volleyene mine og også blande spillet mitt.»

McEnroe og Arias sa at han trengte variasjon og kreativitet i sin tilnærming. «Det mangler forviklingene i spillet,» sa McEnroe, «når man skal slå ballen 60 prosent eller kutte den i midten og få den andre fyren til å finne på noe.»

Canada, 21 år gammel; rangering: 12

Noen ganger blir det anspent, og forårsaker tjenesteavbrudd på kritiske tidspunkter. «Han kommer bare til å gi deg en servepause med to doble feil og to uforklarlige førsteballfeil,» sa Arias.

McEnroe har sagt at Auger-Aliassime er en sann elev av spillet, så han tenker for mye på ting til tider. «Han leter etter det perfekte skuddet, så han gjør feil,» sa McEnroe. «Han trenger å slappe av, gi slipp og spille med mer frihet, stole på atletikken hans. «

Canada, 22 år gammel; rangering: 13

Shapovalov har fengslet fansen siden han sjokkerte Nadal i en alder av 18 år ved Canadian Open 2017, men Shapovalovs kraft og stil kan virke til skade for ham. «Han har flotte våpen, men han går for mye,» sa Shimada. Å prøve å blåse opp vinnere er «en tøff måte å konsekvent slå gutter som spiller fantastisk forsvar.»

McEnroe sa at Shapovalov trengte flere høye prosentvise skudd på sin serveretur: «Han har en tendens til å ta store skudd og må være mer konsekvent på returen, spille smarte, nøytrale eller til og med defensive skudd for å komme inn i kampen. «

Forente stater, 24 år; rangering: 26

Opelka trenger selvtillit. «Å nå neste nivå vil kreve et skifte i tankesettet hans,» sa Shimada.

Arias husket å ha sett Opelka dobbel feil to ganger på rad i Atlanta i sommer, og sa til seg selv om og om igjen: «Jeg burde ha drevet med lagsport.»

McEnroe sa på 6-11 at Opelka trengte å maksimere størrelse og kraft, øke forehands, returer og serve. «Han spøker med at han ikke vil være en «server-bot», men han burde spille som en oftere,» sa McEnroe. «For å slå de beste spillerne, må han mestre dem. «

Forente stater, 21 år gammel; rangering: 38

Korda har klatret fra 119. plass i år, men hans fortsatte stigning krever bedre serve, sa Shimada, og siterte tapet hans mot Karen Khachanov i Wimbledon, der Korda ble brutt syv ganger i det femte settet som del A.

«Du kan ikke få det til,» sa McEnroe. «Serven må forbedres, og den må bli sterkere og mer selvsikker.»

Spania, 18 år gammel; rangering: 40

Selv for denne artikkelen, som i hovedsak er kresen, ble Arias, McEnroe og Shimada stusset over den dynamiske Alcaraz, som har hoppet fra rangeringen til 141 i år.

«Hvis jeg måtte velge en fyr der du ikke finner én ting, er det Alcaraz,» sa McEnroe. «Han kan gjøre alt, og han har moxie.»

USA, 21; rangering: 56

Han tror han må forplikte seg til å være fysisk og løpe gjennom ballen i poeng for å unngå å gå defensivt. «Det er det jeg jobber mest med,» sa Brooksby.

Mens Shimada, McEnroe og Arias er imponert over bevegelsene og sensasjonene hans, samt hans uvanlige slag og stil, sa de at hans store sak egentlig er serven hans.

«For sin størrelse, [6-foot-4], tjenesten er dårlig i beste fall, «sa McEnroe.

Han trenger en farlig serve for å vinne en stor turnering, men hvis han forbedrer seg der, sa Arias, vær forsiktig.

«Med viktigere tjeneste kan det være amerikaneren Daniil Medvedev.»

Italia, 19 år gammel; rangering: 65

Han er direkte i sin selvanalyse. «Jeg trenger å forbedre serven min, men spesielt min retur og spesielt på de harde banene,» sa Musetti, en leirbanespesialist. «Med min enhånds backhand må jeg jobbe for å komme til ballen.»

Gi ham poeng for selvbevissthet. «Han gjør bare ikke nok med serven,» sa Shimada, mens Arias sa med en enhånds backhand at Musetti i det minste måtte bli nøytral på returer (slå dem hardere så han ikke begynner å handle på en ulempe).

McEnroe sa at Musetti «ikke trer inn så naturlig som andre gutter og må ta ballen litt tidligere.»

Related Videos

Leave a Comment