Home » USAs president Joe Biden sender bombefly til Norge – klar beskjed til Putin – utenlands

USAs president Joe Biden sender bombefly til Norge – klar beskjed til Putin – utenlands

by Russell Crowe

Biden ønsker å håndtere Russland strengere i fremtiden. Som CNN melder sender USA B-1 bombefly til Norge. Dette er ment å svare raskere på mulig russisk aggresjon mot vestlige allierte, ifølge kilder i Det hvite hus.

USA hadde allerede stasjonert B-52 bombefly i Midtøsten de siste månedene for å bevise at landet raskt var i stand til å sende militært materiell til mulige regioner i krise.

For nylig forårsaket den unødvendig nære forbiflyvningen av et russisk jagerfly over et amerikansk hangarskip i Svartehavet misnøye. Den amerikanske marinen kunngjorde at møtet ikke oppfylte internasjonale normer og standarder.

Surfetips: PUSH – US Politics in TTY – Andre riksrettssak mot Trump begynner i det amerikanske senatet

USAs president Biden: «Ikke nøl med å sanksjonere Russland»

Biden hadde ringt Russlands president Vladimir Putin i slutten av januar og bekreftet at USA ønsket å endre kurs med Russland. Han snakket også med Putin om mulige cyberangrep på russisk side, samt forgiftning og fengsling av motstanderen Aleksej Navalnyj. Etter sin telefonsamtale med Putin i slutten av januar kunngjorde Biden at han ikke ville nøle med å innføre sanksjoner mot Russland for å beskytte sine egne og amerikanske borgeres interesser.

Andre brukere er også interessert i: