Home » Live nyheter: Individuelle investorer drar fordel av salg for å hente aksjer i Facebook-eier Meta

Live nyheter: Individuelle investorer drar fordel av salg for å hente aksjer i Facebook-eier Meta

by Edvard Munch

Både Snap og Pinterest kom seg tilbake fra bratte nedganger torsdag etter å ha publisert inntekter og fortjeneste i fjerde kvartal over analytikernes forventninger, noe som indikerer at de ikke ble så hardt rammet av Apples nye personvernregler som forventet.

De to sosiale medieselskapene falt henholdsvis 23 og 10 prosent i løpet av markedstimer etter at Facebook-forelder Meta onsdag la ut et dystert sett med inntjening og veiledning, med henvisning til Apple-endringene og økt konkurranse fra TikTok. Metas aksjer stupte også 20 prosent på nyhetene, og tørket mer enn 200 milliarder dollar i markedsverdi fra selskapet.

Imidlertid økte Snap og Pinterest henholdsvis 50 prosent og 28 prosent i etterhandelen med bedre enn forventet resultater for fjerde kvartal, noe som lettet teknologiruten.

Los Angeles-baserte Snap hadde en nettoinntekt på 23 millioner dollar, og slo analytikeres anslag på nettotap på 148,83 millioner dollar. Salget økte med 42 prosent fra år til år til 1,3 milliarder dollar, over veiledning. I inneværende kvartal sa Snap at de forventet inntekter mellom 1,03 milliarder dollar og 1,08 milliarder dollar, også litt over forventningene.

I mellomtiden vokste inntektene på Pinterest med 20 prosent år over år til 847 millioner dollar, godt over analytikernes forventninger på 827 millioner dollar, selv om det månedlige antallet aktive brukere gikk ned med 6 prosent til 431 millioner.

Sosiale medieplattformer har slitt med å tilpasse seg Apples nye personvernstandard, introdusert i april i fjor, som krever at apper på iPhone-produsentens App Store får eksplisitt tillatelse fra brukere til å spore dem for reklameformål. Spesielt gjør endringene det vanskelig for selskapet å målrette brukere med personlig tilpasset annonsering og måle ytelsen til annonser.

Derek Andersen, Snaps finansdirektør, sa i forberedte kommentarer torsdag at selskapet hadde opplevd «bedre enn forventet etterspørsel» fra noen annonsører, som hadde «begynt å komme seg etter den første forstyrrelsen forårsaket av iOS-plattformendringene».

Related Videos

Leave a Comment