Home » Historisk rase – men det er ingen grunn til panikk i Silicon Valley

Historisk rase – men det er ingen grunn til panikk i Silicon Valley

by Liv Ullmann

At brukerne er for gamle er ikke noe nytt. De siste par årene har Zuckerberg forsøkt å forynge onkelen Facebook. Instagram kjøpte dem en stund. Da måtte det også krysses av for Insta for ikke å tape helt på Snap. De er nå bekymret for at barna skal strømme til Tik Tok. Hetten på ryggen og joggeskoene hjalp ikke.

Derfor ga selskapet nytt navn til Meta og satset på Metaverse. Vi håper å fornye og forynge oss selv ved å være de første til å bygge verden, vi skal ut med VR-briller og virtuelt møtes, henge og gå på konserter.

Nå går renten opp

Facebooks løp for aksjer bør også sees i sammenheng med at teknologiselskaper ikke lenger flyr høyere med rakettdrivstoff på børsen. Nå går renten opp. Det presser alltid aksjemarkedet. Det legger størst press på de mest populære selskapene – teknologi.

Til og med Spotify, som ikke har nok brukervekst til å leve opp til forventningene, falt 19 % etter sin kvartalsrapport. Den samme slags skuffelse lå bak Netflixs 30% oppkjøring for noen uker siden.

Så dette er slutten på 2.0-teknologiboblen? Vil hele løpet krasje som IT ved årtusenskiftet? Nei. I dag er det klart hevet over enhver tvil at alt i samfunnet blir digitalisert. Da den første cyberboblen sprakk, virket det smart å si at «det er tydelig at ingen vil kjøpe klær på nettet, du vil klemme dem og høre dem i det virkelige liv, så det var bare et spørsmål om tid før Boo.com gikk konkurs. » Resten er e-handelshistorie.

Annonsesalget går bra

Pandemien hadde en turbulent effekt på digitaliseringen da oldemoren også begynte å handle på nett. Så i dag er det heller i enkeltsektorer og bedrifter det kan oppstå bobler. Ikke hele teknologibransjen generelt. Ved «teknologi» i dag er det nesten all virksomhet som til en viss grad kan digitaliseres. Og det er ikke behov for de andre gigantene. Google kom tidligere denne uken med et nytt rekordresultat. Annonsesalget går bra. Apple var også fornøyd med de gode kvartalstallene.

Den enes, den andres død … ja, man kan forbinde gigantenes oppgang og fall. Apples personvernendringer har fått mange til å velge «Jeg vil ikke bli sporet av nettannonsører» når de installerer en app. Dette var dårlig for Facebook, som gjorde det vanskeligere å målrette annonser nøyaktig når de ikke enkelt kan spore oss utenfor appen deres. Men det er ikke noe problem for Google, som gjennom alle sine ulike tjenester fortsetter å holde øye med oss.

Apple drar selvsagt også nytte av dette. Merket er styrket i forbrukernes øyne og deres annonsekanaler påvirkes ikke.

De bruker pengene sine der du bruker tiden din

Den store faren for alle teknologiselskaper som lever av oppmerksomheten vår er at noen andre kommer og stjeler tiden vår. Selv suksessen til Tik Tok, som ser ut til å vokse kontinuerlig, begynner å se frem til de nye barna på gaten som Roblox og andre spill som stjeler … tid! Hvor bruker du tiden din, hvor bruker annonsørene pengene sine. Der vokser selskapene til nye rekordverdier.

Hva om du bruker litt mindre tid på alt som heter spill og sosiale medier? Det ville virkelig føre til et ekte teknologiløp på bred front. Det ville også trekke Microsoft, som nå har gått mer inn i spillverdenen. Men at vi bruker mindre tid foran skjermen, det vil vel ikke skje?

Det er ingen grunn til panikk i Silicon Valley, da. Bare en støt som teknologimilliardæren savnet med sin Lamborghini, så mye at chassiset ble ripet opp litt. Selv om garasjeregningen var på 200 milliarder dollar, er bilen fortsatt intakt. Noen, som synes Facebooks satsing på Metaverse er smart, ser nok kjøpssituasjonen nå.

Related Videos

Leave a Comment