Home » WM: Formasjonen av kvinnestafetten er – skiskyting

WM: Formasjonen av kvinnestafetten er – skiskyting

by Ashley Olsen

Hannah Auchentaller ble nominert for sesongen. © ANSA / RONALD WITTEK

Ved skiskyting-VM i Oberhof er fredag ​​siste hviledag. De siste dagene og timene har sammensetningen av kvinnestafetten gitt italienske landslagstrenere det tøft. Nå er avgjørelsen tatt.

Samuela Comola, Dorothea Wierer, Hannah Auchentaller og Lisa Vittozzi vil danne kvartetten d’azur på lørdag (fra kl. 15). Det er altså to kvinner fra Syd-Tirol. Det meldte det italienske vintersportforbundet fredag ​​morgen. Avgjørelsen skal ikke ha vært lett for trenerne, etter at de fem Azzurres – inkludert Rebecca Passler – befant seg blant de 30 beste i damesingel onsdag.

Til slutt bestemte nok de ansvarlige rundt sportsdirektør Klaus Höllrigl ut fra plasseringene i Oberhof – og derfor dagens form. På sin verdensmesterskapsdebut endte Auchentaller på 33., 32. og 22. plass, mens Passler endte på 34., 45. og 28. plass. Comola endte to ganger utenfor topp 40, men tjente billetten med en oppsiktsvekkende fjerdeplass i det individuelle arrangementet. Uansett er Wierer & Co. blant medaljekandidatene på kvinnestafetten sammen med Sverige, Frankrike, Norge og Tyskland.

Herrestafetten og messen starter

Menn er derimot ikke overraskende Didier Bionaz, Tommaso Giacomel, Elia Zeni og Lukas Hofer jakt på medaljer på lørdag fra kl 11:45. Spesielt siden Patrick Braunhofer har vært syk i noen dager. Her er Azzurri mer en outsider-kandidat. Bak favoritten står Norge, Frankrike, Tyskland og Sverige spesielt sterkt.

Vittozzi, Wierer, Comola og Giacomel kvalifiserte seg til de siste massestartene i verdensmesterskapet søndag. Auchentaller kan fortsatt håpe, hun inntar den 31. plassen blant kvinner i denne rangeringen og ville være den første til å gå opp i tilfelle av en idrettsutøver.

Verdensmesterskap i Oberhof: Resten av programmet

Lørdag 18 februar Stafett for menn (kl. 11.45), stafett for kvinner (15.00)
søndag 19 februar Massestart for menn (12:30), massestart for kvinner (15:15)

anbefalinger

Related Videos

Leave a Comment