Home » Tyrkia vinner i det 99. minutt: Stefan Kuntz gråter forløsningstårer

Tyrkia vinner i det 99. minutt: Stefan Kuntz gråter forløsningstårer

by Russell Crowe

Tyrkia vinner i det 99. minutt
Stefan Kuntz gråter forløsningstårer

Tyrkia er i full bedring, det nye laget til suksesstrener Stefan Kuntz, fire poeng bak Norge. Drømmen om VM risikerer å eksplodere. Men en veldig sen straff gir lettelse. Så mange dråper med press fra Kuntz at han ikke klarer å holde tårene tilbake.

Stefan Kuntz viftet vilt med armene, fryktet lenge, så jublet han tross alt – og ble til og med rørt til tårer. I det niende minuttet av tilleggstid sikret Burak Yilmaz Tyrkias første seier under den nye manageren og en emosjonell eksplosjon på Kuntz. Med en straffefeil etter videoanalysen sikret veteranen mandag kveld 2-1 (0-0) seier og dermed en gnist av håp om deltakelse i verdenscupen.

Takket være suksessen forblir Tyrkia nær Norge. De er to poeng bak andre skandinaver. I en direkte duell måtte Kuntz nøye seg med uavgjort 1-1 på debuten. Kritikken mot tyrkisk presse lot ikke vente på seg. Sportsavisen «Fanatik» hadde overskriften: «Tysk vaksinasjon fungerte ikke».

Fans og reportere har sannsynligvis vært enda mer nervøse da Merih Demiral scoret et selvmål etter 70 minutter. Serdar Dursun startet løpet for å ta igjen (75.). Tyrkia løp uavbrutt i sluttfasen, mens hjemmelaget forsøkte med alle midler å bringe uavgjort over tid.

De har imidlertid ikke alltid opptrådt rettferdig. En påstått håndball er ennå ikke sanksjonert. Men etter en felling av Kaspars Dubra, så dommer Andreas Ekberg på scenen igjen og avgjorde straffe. Yilmaz løp opp og frøs.

Da kunne Kuntz se forløsning. Han gikk fortvilet frem og tilbake, og tørket alltid tårene fra øynene før han mottok gratulasjoner fra arbeidsteamet sitt. Tyrkia har ikke lenger kvalifisering til verdensmesterskapet i 2022 i Qatar. Mot Gibraltar 13. november og Montenegro 16. november er seire et must for å komme inn i sluttspillet dersom nordmennene gjør feil. Norge må reise til Nederland på kampens siste dag.