Home » Alex Ceesay: Gangsterfellen førte meg til kriminalitet

Alex Ceesay: Gangsterfellen førte meg til kriminalitet

by Russell Crowe

Rapperen Alex Ceesay slo igjennom da han satt i fengsel for ran i 2016. Han er dømt for flere forbrytelser, blant annet vold, og er i dag siktet for blant annet narkotikaforbrytelser.

Selv mener han gangster-rappen han hørte på som ung var med på å tiltrekke ham til det kriminelle livet, sier han i Aktuellt.

– Jeg var ekstremt fortapt og begynte sakte men sikkert å få et stadig mer romantisk bilde av hvordan det var. Det trakk meg dit, sier Alex Ceesay om gangster-rap.

Alex Ceesay mener han har bidratt til å gjøre sjangeren røffere de siste årene. Han glorifiserte vold i sangene sine, men han tror ikke at bare grove tekster kan få en tenåring til å begå en forbrytelse.

– Men jeg tror forvirrede unge mennesker som sklir og sliter med å skape sine egne verdier kan bli ekstremt påvirket av musikk, sier han.

«Det er et autentisitetskrav»

Samtidig mener Alex Ceesay at det som artist ikke er mulig å leve av gangsterrap i dag hvis ikke tekstene er grove nok og man i det minste har en visjon om den kriminelle verden.

Skal du leve av det, må du kunne levere de grove linjene. Det er et krav om autentisitet i dag. Du må vite hva du snakker om, ellers merkes det umiddelbart, sier han.

– Men musikken er i stadig endring, akkurat nå er det gangster-rappen som er hot og tjener millioner, men trendene endrer seg hele tiden og det er et spørsmål om tid før det endrer seg.

I Aktuellts studio var også Expressen kulturskribent Victor Malm, som mener kulturjournalistikken har gått i stykker i forhold til gangster-appen.

– Det Alex sier her, har jeg aldri hørt noen si offentlig før, sier Victor Malm.

Related Videos

Leave a Comment