Home » Tesco forliker sluttaksjonærkrav på regnskapsskandalen i 2014 | Bedriftsnyheter

Tesco forliker sluttaksjonærkrav på regnskapsskandalen i 2014 | Bedriftsnyheter

by Russell Crowe

Tesco er nær ved å fullføre den siste betydelige rettssaken fra aksjonærene over regnskapskrisen i 2014 som brakte Storbritannias største forhandler på randen av finansiell katastrofe.

Sky News har fått vite at supermarkedsgiganten onsdag kunne kunngjøre, sammen med halvårsresultatene, at de har kommet til enighet med en gruppe institusjonelle investorer om en betydelig utbetaling.

Bransjekilder sa at de forsto at den viktigste delen av avtalen ville være Norges Bank, det norske statlige formuesfondet.

Bilde:
Tesco-sjef Ken Murphy forventes å skissere ytterligere detaljer om sin visjon for Tesco denne uken

Det sies at Tesco vil betale mer enn 100 millioner pund til aksjonærgruppen, og legge til en rekke tidligere avtaler som antas å ha vært på flere hundre millioner pund.

Stewarts Law ble rapportert i 2016 som en leder i gruppesøksmål mot Tesco som involverte opptil 60 av investorene.

Den endelige summen som skal betales til investorene kommer i tillegg til en bot på 129 millioner pund Tesco støttet i 2017 under en ankeavtale med Serious Fraud Office (SFO) kjent som en utsatt påtaleavtale.

Treårsperioden for DPA gikk ut i fjor.

Tesco, som nektet å kommentere mandag kveld, har blitt gjenopplivet de siste årene under ledelse av Dave Lewis, som trakk seg som administrerende direktør i selskapet i fjor.

Hans etterfølger, Ken Murphy, forventes å skissere ytterligere detaljer om hans visjon for Tesco sammen med foreløpige resultater.

Bruk Chrome-nettleseren for en mer tilgjengelig videospiller

Kan Sainsbury’s være supermarkedets neste overtakelsesmål?

Mandag steg aksjene i Tesco under vage spekulasjoner om at det kan være et mål for et private equity-tilbud etter overtakelsen av rivalen Wm Morrison på £7 milliarder, som anbefalte et endelig tilbud fra Clayton Dubilier & Rice i helgen.

Sunday Times rapporterte at Murphy sannsynligvis vil kunngjøre et betydelig tilbakekjøp av aksjer denne uken.

Related Videos

Leave a Comment