Home » Ikke noe egnet middel: Norge mot boikott av VM i Qatar i 2022

Ikke noe egnet middel: Norge mot boikott av VM i Qatar i 2022

by Russell Crowe

Det er ikke et egnet medium
Norge mot boikott av VM i Qatar 2022

Drøftingene om boikott av Norges Fotballforbund utløste en fornyet debatt om fotball-VM i Qatar vinteren 2022. Nå, i et ekstraordinært møte i Fotballforbundet, er et klart flertall mot boikotten.

Norge vil ikke boikotte fotball-VM i Qatar neste år. Dette bestemte forsamlingen i Norges Fotballforbund (NFF) i et ekstraordinært møte. Et klart flertall av de stemmeberettigede stemte for rådets anbefaling om å sende teamet rundt BVB-stjernen Erling Haaland til Qatar hvis de kvalifiserer seg, til tross for menneskerettighetsbekymringer. Forbundssjefen Terje Svendsen sa på forhånd at boikott ikke er et egnet middel for å få til endring i Qatar.

VM i 2022 ble tildelt Qatar i 2010. Emiratet er gjenstand for internasjonal kritikk for utnyttelse av gjestearbeidere. I løpet av det siste tiåret har mer enn 6500 arbeidere fra fem asiatiske land omkommet i Qatar, ifølge forskning fra The Guardian. Regjeringen sa at den har forbedret arbeidstakernes situasjon betydelig de siste årene med reformer. I mai satte imidlertid organisasjonskomiteen navn på antallet 37 gjestearbeidere som døde i forbindelse med byggingen av VM-stadionene. I vår oppfordret flere norske toppklubber til boikott og Haalands lag brukte t-skjorte-kampanjer under VM for å rette oppmerksomheten mot menneskerettighetssituasjonen i Qatar.

Kritikk også fra Tyskland.

Boikottene av nordmennene hadde også vakt stor oppsikt i Tyskland. I mai hadde vi en representativ undersøkelse av WDR 65 % av de spurte var for at landslaget ikke kunne delta i turneringen vinteren 2022. Landslagsspiller Joshua Kimmich veide i mars etter en lagprotest om menneskerettigheter. Han sa: «Jeg er omtrent ti år for sent ute for en boikott. Tanker burde vært gitt da VM ble tildelt Qatar. Nå er VM rundt hjørnet, nå handler det om å ha sjansen og bruke karismaen vår. , påpek ting. Som fotballspillere har vi et ansvar.»

Toni Kroos beskrev tildelingen av turneringen til Qatar av den daværende FIFAs eksekutivkomité rundt tidligere president Joseph Blatter, Franz Beckenbauer og den erklærte Qatar-velgeren Michel Platini i 2010 som en grunnleggende feil. Den nasjonale spilleren bemerket også at boikottspørsmålet ble «faktisk diskutert for sent» uansett. Han ba om protester «selv under turneringen».

Related Videos

Leave a Comment