Home » Statsminister Modi møter nordiske land for å styrke partnerskapet innen blå økonomi, rene teknologier og 5G – ThePrint

Statsminister Modi møter nordiske land for å styrke partnerskapet innen blå økonomi, rene teknologier og 5G – ThePrint

by Edvard Munch

København [Denmark]: Statsminister Narendra Modis bilaterale møte med sine nordiske kolleger – Danmark, Finland, Island, Sverige og Norge vil styrke partnerskapet innen blå økonomi, rene teknologier, geotermisk energi og 5G.

Under en spesiell orientering av utenriksminister Vinay Kwatra om statsminister Modis besøk i de nordiske landene på Christiansborg slott i København, Danmark, sa han: «Statsministerens møter med de nordiske lederne startet med hans møte med hans norske motpart, Jonas Gahr Butikk, hvor diskusjonene og partnerskapet hovedsakelig fokuserte på – 1) den blå økonomien og dens ulike fasetter; 2) Fornybar energi – spesielt muligheter for samarbeid innen vannkraft og grønt hydrogen; 3) Teknologi og investeringsforbindelser – i denne sammenhengen oppfordret statsministeren norske pensjonsfond til å slutte seg til Indias veksthistorie; 4) I helsesektoren der de to lederne diskuterte samarbeid knyttet til felles forskning på vaksiner og utvikling av helseinfrastruktur og 5) Samarbeid om bygging og restaurering av vannforekomster i India.

«De snakket også om fortsatt samarbeid og koordinering innen UNSC samt bilateralt kulturelt samarbeid, inkludert i yoga mellom de to landene,» sa han.

Statsminister Modi holdt samtaler med nordiske partnere på sidelinjen av det andre India-Nord-toppmøtet. Han møtte statsministere fra Danmark, Finland, Island, Sverige og Norge. Før det holdt han bilaterale møter i dag med sine kolleger fra Finland, Island, Sverige og Norge.

Statsminister Modis andre møte fant sted med Sveriges statsminister Magdalena Andersson, hvor diskusjoner og samarbeid hovedsakelig fokuserte på rene teknologier og bærekraftige løsninger.

«Det ble mye diskutert under 2 overskrifter, en knyttet til Sveriges investeringer i India i rene teknologier og bærekraftige løsninger og partnerskap innen forskning og innovasjon på dette området, basert på partnerskapssuksesser til kjernedataprogrammet som er relatert til industriell overgang,» Kwatra sa.

Senere på dagen møtte statsminister Modi sin islandske kollega Katrin Jakobsdottir og de to statsministrene diskuterte også samarbeid innen blå økonomi, inkludert fiske og matforedling.

«I år feirer India og Island 50-årsjubileet for vårt bilaterale forhold. Diskusjonene mellom dem fokuserte på samarbeid innen geotermisk energi og dets ulike aspekter, inkludert forskning, opplæring, kompetanseheving og innovasjon på dette området, sa utenriksministeren.

Statsminister Modis siste bilaterale møte i dag var med sin finske kollega Sanna Marin. Fokus for samtalen var å bygge videre på den eksisterende styrken som India og Finland har fått på tvers av det digitale partnerskapsøkosystemet.

«Spesifikt snakket de om samarbeid innen området digital innovasjon, digitale eiendeler og plattformer, inkludert infrastruktur som 5G og 6G. Vi etablerte nylig et felles kompetansesenter innen kvantedatabehandling og til slutt investeringen i teknologisektoren av de finske landene – allerede svært tilstede – som Nokia, Errickson», la Kwatra til.

De to lederne snakket om myndiggjøring av kvinner og la også merke til bioraffineriprosjektet i Assam som nærmer seg ferdigstillelse. (ANI)

Denne rapporten genereres automatisk fra ANIs nyhetstjeneste. ThePrint fraskriver seg alt ansvar for innholdet.


Les også: Krisen i Sri Lanka eskalerer etter korrupsjonsanklager mot statsministerens sønn og opposisjonsledere


Related Videos

Leave a Comment