Home » Racing på St. George: Blummenfelt avslutter Tysklands Ironman-æra – Haug tredje – nyheter

Racing på St. George: Blummenfelt avslutter Tysklands Ironman-æra – Haug tredje – nyheter

by Ashley Olsen

Boris Stein ble nummer 17 i St. George, for Andreas Dreitz endte løpet for tidlig og smertefullt. Lichtenfels-innfødte kolliderte med en motorsykkel som, ifølge beskrivelsen hans, «plutselig» stoppet på en smal vei uten noe alternativ. 33-åringen fikk også en korsryggskade i sammenstøtet, som han skrev på sosiale medier søndag kveld. Forgaffelen på sykkelen hans knakk.

I 2019, for over 900 dager siden, ble Anne Haug også kåret til verdensmester i Ironman. Da en miniatyrkanon sendte de 40 profesjonelle mennene i vannet ved Sand Hollow Park Reservoir klokken 06.15 lokal tid lørdag, hadde de fem minutter igjen. Vannet var kaldt rundt 16-18 grader, i motsetning til Hawaii i det varme Stillehavet, hadde alle på seg varme neopren våtdrakter. Haug, som begynte sin harde dag på jobben med de 20 profesjonelle kvinnene, hadde på seg en neoprenhette under den røde badehetten med F1-bokstaver.

På de nesten fire kilometerne med svømming vinnes ingen Ironman, men tapes, heter det. Så for Angert, som regnes som den sterkeste svømmeren av de fire tyske proffherrene, og for Haug, som først har kreftene på slutten av dagen når hun løper, var det snakk om å være enten direkte i ledergruppen eller i en jagende gruppe. pakke, som er sterk på hjulet. Angert, som kom opp av vannet på femteplass og satte seg på sin metalliske blå sykkel, og Haug, som klarte å beholde blant annet Ryf i jaktgruppa, lyktes.

Verre ble det for Kienle, som var nesten fire og et halvt minutt tregere enn Angert. Da han gikk over til motorsykkel kunne han først ikke ta på seg racerdressen ordentlig, og hjelmspennen knirket også. Blummenfelt, som syklet på en veldig særegen ny høyteknologisk sykkel, var på jakt og kjørte sitt eget løp først. Hans tid ville komme.

Som Anne Haug? Etter å ha slitt med å dytte den våte neoprendressen over anklene, måtte hun la jaktegruppen gå sammen med Ryf etter hvert som sykkelen skred frem og en stund spolte hun av seg kilometer etter kilometer på egenhånd. Nok en mental belastning. Ikke noe øye for de til tider imponerende landskapene under en strålende sol og de massive røde kløftene.

Hard sykkelkurs

Nesten to tusen fem hundre høydemeter, alltid oppover og nedoverbakke, sykkelbanen hadde lite å gjøre med Hawaii. Kienle var mer enn sju minutter bak lederne med rundt 30 kilometer igjen før han byttet til løpesko. En plass på pallen som tredje på Hawaii i 2019 – langt.

Akkurat som førsteplassen til Anne Haug. Hun var over et kvarter forsinket da hun tippet inn på Ryf friidrettsbane. «Anne vil ikke løpe taktisk,» kunngjorde trener Lorang. Motto: Alt inkludert! «Hun vil ikke ta det med ro.» Så Haug gikk til angrep, tok igjen minutt for minutt, mens Angert bommet på den spesielle matpakken sin, som først måtte fordøyes for så å kjempe hardt mot slutten: «Jeg har bare hatt krampe de siste fem kilometerne».

Related Videos

Leave a Comment