Home » Shell samarbeider med Norsk Hydro for å jobbe med grønne hydrogenprosjekter

Shell samarbeider med Norsk Hydro for å jobbe med grønne hydrogenprosjekter

by Siv Jensen

FREDRIK HAGEN | AFP | Getty bilder

Norsk Hydro og fossilkjempen Shell skal undersøke potensialet i fellesprosjekter med fokus på produksjon av grønt hydrogen.

I en kunngjøring tirsdag sa Norsk Hydro at et avtaleavtale ble undertegnet mellom de to sidene.

I henhold til avtalen vil Shell og Hydros grønne hydrogenvirksomhet, Hydro Havrand, fokusere på felles produksjon og forsyning av hydrogen «produsert fra fornybar elektrisitet i knutepunkter som fokuserer på Hydro og Shells virksomhet, og hvor de ser et sterkt potensial for å øke produksjonen for kundene. «. innen tungindustri og transport ».

Fra steder i Europa er det opprinnelige målet å finne muligheter for produksjon og forsyning av fornybart hydrogen til sin virksomhet ved siden av det bredere markedet. «Intensjonen er å utvide til flere regioner og lokasjoner over tid,» sa Hydro.

Hydrogen kan produseres på flere måter. En metode inkluderer bruk av elektrolyse, med en elektrisk strøm som deler vann til oksygen og hydrogen.

Hvis elektrisiteten som brukes i denne prosessen kommer fra en fornybar kilde som vind eller sol, kaller noen det grønt eller fornybart hydrogen.

Lær mer om ren energi fra CNBC Pro

I oktober snakket administrerende direktør i Siemens Energy om problemene han mente den grønne hydrogensektoren sto overfor, og fortalte CNBC at det ikke var noen forretningsmessige argumenter for det på dette tidspunktet.

I kommentarer gitt under en diskusjon på CNBCs Sustainable Future Forum, skisserte Christian Bruch flere områder som vil trenge oppmerksomhet for at grønt hydrogen skal få fart.

«Vi må definere grensebetingelsene som gjør denne teknologien og disse tilfellene kommersielt levedyktige,» sa Bruch, som snakket med CNBCs Steve Sedgwick.

«Og vi trenger selvfølgelig et miljø med billig elektrisitet og, for den saks skyld, rikelig med fornybar energi tilgjengelig for å gjøre det.» Dette var ikke der ennå, hevdet han.

—Sam Meredith og Chloe Taylor fra CNBC bidro til denne artikkelen.

Related Videos

Leave a Comment