Home » Så: Hvordan lever Hopins norske rival opp til konkurransen innen videokonferanser

Så: Hvordan lever Hopins norske rival opp til konkurransen innen videokonferanser

by Russell Crowe

Ansiktet til videokommunikasjon har endret seg radikalt på grunn av den globale pandemien. I 2021 er det et bredt spekter av videokommunikasjonsplattformer å velge mellom basert på dine behov, noe som stimulerer veksten av de globale videokonferansemarkedene.

Mens videokonferanseoppstart Hopin gir globale giganter som Zoom og Cisco problemer, er her en annen fra Norge som ønsker å ta en bit av globale aksjer.

På den måten hentet det Oslo-baserte selskapet inn 12 millioner dollar (omtrent 8,6 millioner pund) fra Point Nine, Jason M. Lemkins SaaStr-fond og en gruppe på over 20 engle-investorer. Gruppen inkluderer grunnleggere av selskaper som Miro, Typeform og GoCardless, grunnleggende medlemmer av Spotify, og flere suksessrike seriegründere og investorer i tidlig fase.

Så han planlegger å bruke den nye finansieringen til å drive videre vekst, utvide teamet sitt og videreutvikle produkter som gjør møter enklere og bedre for alle.

«Det siste året har fått mange av oss til å stille spørsmål ved fremtidens arbeid, med videomøter som er bestemt til å forbli en viktig del av livene våre,» sa Øyvind Reed, administrerende direktør i Whereby. «Etter å ha tiltrukket oss noen av de beste investorene i verden, er vi begeistret for å fortsette å jobbe for å gi bedre møter for team over hele verden.»

Feed samtaler for SSN

Reiseforbudet har begrenset rekkevidden til bedrifter i det utenlandske markedet, noe som igjen har økt bruken av videokonferanseprogramvare under den pågående pandemien. I 2020 opplevde den Oslo-baserte videokonferanseplattformen en 450 % økning i brukere i 150 land ettersom millioner av mennesker stolte på den nettleserbaserte tjenesten.

Bedrifter tar også i bruk en innovativ rekrutteringsprosess akkurat nå via videokonferanser. På den annen side bruker regjeringen videokonferanseprogramvare for å få kontakt med leger og administrativt personale fra deres region og andre land. Det er verdt å nevne at Whereby har vunnet en kontrakt med Storbritannias NHS helseavdeling for sine eksterne videokonsultasjoner av pasienter under pandemien.

«I fjor så vi masseadopsjonen av videomøter,» sa Christoph Janz, partner ved Point Nine. «Nå handler det om å ta brukeropplevelsen til neste nivå og Whereby vil være i forkant. Det er utrolig å se en skandinavisk startup som spiller i samme liga som teknologigigantene, og vi er veldig glade for å være en del av reisen deres.

Forskjellig fra Zoom, Hopin og andre

Whereby ble grunnlagt av Ingrid Ødegaard og Svein Willassen i 2013, og er et videokonferanseverktøy som inneholder ulike funksjoner, inkludert skjermdeling, opptak, chat og live-reaksjoner. Den tilbyr også enkle integrasjoner med Google Drive, Trello, Miro og YouTube i tilpassede møterom for opptil 50 personer. I denne plattformen kan brukere velge sin egen tilpassede URL og møtes på nettleseren, mobilenheten eller skrivebordet med ett enkelt klikk.

Harry Stebbings, grunnlegger av Twenty Minute VC la til: «Zoomtretthet er ekte, og for de som setter pris på vakker design og avansert sikkerhet, hvor er stedet å jobbe og kommunisere. Øyvind og teamet forstår at fremtiden for møter, enten det er video eller annet, handler om å sette menneskelig forbindelse først.»

Om dette uttaler Reed: «Vi ønsker å forbedre samarbeidet om video. Måten vi jobber og kommuniserer på har endret seg, men måten vi kobler på via video har ikke endret seg. Det er derfor vi på Whereby revurderer møter. Våre møterom kan tilpasses fullt ut for å skape en mer personlig opplevelse.»

I tillegg til personvernfaktoren legger han til: «Vi er etisk ambisiøse, noe som betyr at vi tar sikkerhet på alvor. Vi selger eller utvinner ikke kundedataene våre. Alle våre data er trygt lagret i EU, noe som betyr at Whereby er fullstendig GDPR-kompatibel og all data er kryptert.

Related Videos

Leave a Comment