Home » Regjeringen lover det norske flyselskapet mer økonomisk støtte

Regjeringen lover det norske flyselskapet mer økonomisk støtte

by Russell Crowe
Norwegian Air-bil på Riga flyplass

Den norske økonomiministeren har gjort det klart at den norske stat ikke har noen interesse av å gå inn i Norwegian som eier.


(Foto: Reuters)

Oslo Det urolige norske flyselskapet kan håpe på ytterligere økonomisk hjelp fra den norske regjeringen etter å ha lagt fram en restruktureringsplan. – Planen ser ut til å være mer solid enn det vi sa nei til i oktober. Derfor ser vi nå et bidrag som positivt», heter det i en pressemelding fra økonomiminister Iselin Nybø torsdag. Den nye norske forretningsplanen forutsetter blant annet tilførsel av fire-fem milliarder norske kroner (fra 390 til 480 kroner). millioner euro) i ny kapital.

Flyselskapet har lidd store tap, ikke minst på grunn av korona-pandemien. Oslo-regjeringen hadde allerede bevilget henne tre milliarder kroner (rundt 280 millioner euro) i garanterte lån, men så langt har hun sagt nei til ytterligere økonomisk bistand. I forrige uke annonserte flyselskapet at det ikke lenger vil tilby langdistanseflyvninger og i stedet fokusere på kortdistanseflyvninger i Europa og Skandinavia spesielt. Flyflåten reduseres fra 140 til 50.

Nybø gjorde det klart at den norske stat ikke hadde noen interesse av å gå inn i Norwegian som eier. Det såkalte hybridlånet det tilbyr er underlagt vilkår. «Selskapet må tilføres nødvendig ny kapital på minst 4,5 milliarder kroner, hovedsakelig fra institusjonelle og strategiske investorer», heter det i uttalelsen. Parlamentet har ennå ikke godkjent bistanden.

Tilfredshet uttrykt av nordmannen. «Vi har fortsatt en stor jobb foran oss, men vi tar statlig støtte som en bekreftelse på at vi er på rett vei,» sa administrerende direktør Jacob Schram, ifølge en uttalelse.

Dagens beste jobber

Finn de beste jobbene nå e
bli varslet på e-post.

Dessuten: IAG, morselskapet til British Airways, overtar Air Europa for 500 millioner euro

Related Videos

Leave a Comment