Home » Polhavet utenfor Norge: last i fare – mannskap reddet

Polhavet utenfor Norge: last i fare – mannskap reddet

by Russell Crowe

Status: 6. april 2021 17:43

Et nederlandsk handelsskip er i fare utenfor kysten av Norge: mannskapet er allerede reddet. Myndighetene frykter at «Eemslift Hendrika» vil kantre og gå tom for drivstoff.

Det nederlandske lasteskipet «Eemslift Hendrika» flyter i vannet etter en kraftig bølgeulykke i Nordsjøen utenfor kysten av Norge uten mannskap eller fremdriftssystem. Det er en risiko for at frakteskipet kantre og utgjøre en trussel mot miljøet, sa Kystverket.

Myndighetene frykter at drivstoff fra skipets tanker kan søle ut i havet hvis det synker. Om bord i frakteskipet er det om lag 350 tonn tung fyringsolje og 50 tonn diesel. Skipet ligger omtrent 130 kilometer fra Ålesund by.

Last i nød utenfor norskekysten

daglige nyheter 17:00, 6.4.2021

Besetningsmedlemmer gikk ombord

«Eemslift Hendrika» ble oppført i dårlig vær da deler av lasten hadde forskjøvet seg. Av denne grunn er det sendt et nødsignal. Besetningsmedlemmene ble allerede brakt ombord i går av Norsk redningssentral – dette ble blant annet demonstrert ved en video av redningsmennene fra aksjonen på fraktebåten som svaier voldsomt til sjøs.

Ifølge kystverket opererte skipet i utgangspunktet på autopilot, men «Eemslift Hendrika» mistet fremdriftskraften i natt.

Kystvakten etterforsker situasjonen

Den norske kystvakten har satt kursen mot skipet på vei mot kysten. Målet er å stabilisere skipet slik at det ikke synker og sikre at det ikke kommer olje i havet. «Vi er optimistiske, men samtidig er det 15 meter høye bølger og sterk vind. Værforholdene er ekstreme og sikkerheten til personalet vil alltid være først,» sier beredskapsdirektør Hannes-Petter Mortensholm i Kystverket. «VG». Med den nåværende kjørehastigheten bør den nå kysten om halvannet døgn, anslo myndighetene.

Det nordeuropeiske hav er et marginalt hav av Atlanterhavet. Den ligger mellom den norske skjærgården Spitsbergen i nord, Island i vest og Norges lange vestkyst i øst.

Related Videos

Leave a Comment