Home » Norske daytradere strømmer til svenske aksjer – Fem av de ti mest omsatte er svenske aksjer

Norske daytradere strømmer til svenske aksjer – Fem av de ti mest omsatte er svenske aksjer

by Russell Crowe

Nordnets «privat profesjonelle kunder», eller daytradere som de også kalles, handlet flittig i april i kjølvannet av meldinger og en generelt positiv aksjestemning. Men selv om Oslo Børs gikk veldig bra i år, gikk Stockholmsbørsen bedre, noe som fikk mange norske daytradere til å se østover. Og det viser seg i handelsstatistikken, sier Nordnet investeringsøkonom Mads Johannesen.

– Kombinasjonen av industri, teknologi og helse viste seg å være en flott kombinasjon i 2021. Vi ser at dette er noe kundene våre tiltrekkes av og har handlet mye med OMXS30-indeksen til Stockholmsbørsen, sier Mads Johannesen i en pressemelding.

Men individuelle svenske aksjer trakk også. Faktisk er fem av de ti mest omsatte aksjene på topplisten svenske. Den mest omsatte var Evolution Gaming.

– Evolution Gaming Group AB har vært et eventyr de siste årene. Mens kasinoindustrien generelt har opplevd noe motvind i 2021, har Evolution gått mot strømmen og har økt med mer enn 100 % i år. Med et gjennomsnittlig handelsvolum på over én milliard svenske kroner per dag, gjør dette den til den perfekte aksjen for aktive daytradere, sier Mads Johannesen.

Fingeravtrykket er også øverst på listen, det samme er WeSC. Sistnevnte firma drev tidligere med klær, men planer om å endre navn og forretningsadresse til bygg og anlegg ble annonsert i slutten av mars. Siden den gang har aksjen skutt i været.

Nok en svensk aksje på Mantex AB-listen. Aksjen levde en rolig tilværelse på First North frem til midten av mars, da selskapets Flowscanner-produkt i en evaluering viste seg å være i stand til å gi betydelige kostnadsbesparelser i et av Nord-Amerikas største massekonsern. Kunngjøringen fikk aksjen til å stige 138 prosent på en enkelt dag. Noen uker senere ble det kjent at «biofuel analyzer»-produktet er klart for plassering hos kunder etter å ha oppfylt kravene til målenøyaktighet. Andelen har nå økt med over 1300 prosent siden starten av året.

Men det var ikke bare svenske aksjer som trakk til seg våre norske naboer. På andreplass på listen er det norske hydrogenselskapet Nel.

– Til tross for prisfallet i år ser vi fortsatt høy aktivitet i Nel. Selv om selskapet har hatt motvind i år, ser vi at handelsvolumet er på over 150 millioner norske kroner per dag. Dette, kombinert med selskapets følsomhet for nyheter, gjør aksjen til en fast favoritt hos våre profesjonelle tradere, sier Mads Johannesen i pressemeldingen.

Grafikk: De mest omsatte aksjene blant Nordnets norske daytradere i april.

Titler
Evolution Gaming Group AB
I DEN
EQUINOR
Fingeravtrykkskort AB ser. B.
WeSC AB
NORSK HYDRO
Mantex AB
KAHOOT! SOM DETTE
OMXS301D
AKER BP

Related Videos

Leave a Comment