Home » Östberg er klar for VM igjen etter to år

Östberg er klar for VM igjen etter to år

by Edvard Munch

Nyheten om at 30-åringen er klar for VM kommer en knapt måned etter at hun ble nektet å gå på høydeleir med landslaget. Da meldte lengdesjefen at hun ikke var sterk nok til å henge med.

– Jeg fikk noen slag i ansiktet, og det var ikke alltid like lett. Men jeg hadde alltid motivasjonen og hadde gode folk rundt meg, sier Stberg.

– At jeg ikke lyktes, det er ikke gøy. Jeg ønsket å være en del av leirene og miljøet, og at helsen min skulle bli bedre. Både når jeg går på ski og etter endt skikarriere.

Blir en gradvis eskalering

Men nå har hun fått grønt lys igjen.

– Det er selvfølgelig veldig flott. Det var lenge siden jeg hadde vært med på laget og konkurransene. Det kan virke lengre enn før, sier hun.

Det vil være en gradvis opptrapping og det vil skje med varsomhet. Det blir ingen start når nasjonalsesongen åpner i Beitostölen, men den starter når verdenscupen gjenopptas i Ruka.

– Det blir løpende vurdering underveis. Øystein Andersen (medisinsk ansvarlig) vil fortsette å være streng med meg, sa hun.

Tilbake etter to år

I 2019 ble Östberg nektet konkurranse fordi hun ikke besto obligatoriske helsetester, men var så tilbake på sporet etter nyttår. I 2020 fikk hun et stressbrudd og falt, det medisinske teamet kunngjorde at de ville ha ansvaret gjennom hele sesongen .

Denne våren fortsatte hun å glede seg over tilliten til landslaget, selv om hun ikke kunne garantere at hun ville være klar til start.

– Målet mitt er å kjempe om OL-medaljene. Men det er klart at jeg ikke kan bli her og love verken, enten jeg begynner eller ikke, sa Östberg da. til NRK.

Related Videos

Leave a Comment