Home » Langrennsherrer vinner overraskende bronse i VM-stafett – Sportsnyheter for ishockey, vintersport og mer

Langrennsherrer vinner overraskende bronse i VM-stafett – Sportsnyheter for ishockey, vintersport og mer

by Roald Amundsen

Denne medaljen var slett ikke forutsigbar. Tysklands langrennsherrer beseirer Sverige og Frankrike om bronse. Dagen din starter med et overraskelsesegg om morgenen.

Til lyden av «Sweet Caroline» applauderte de tyske langrennsløperne keeper Friedrich Moch. Etter den oppsiktsvekkende bronsemedaljen i ski-VM i Planica var stafettkvartetten overrasket og fullstendig overrasket.

«Super, superkult. Jeg er glad på vegne av hele trenerteamet. De gjorde en god jobb. Jones med en flott prestasjon. Fre forble rolig. Dette er en flott historie,» sa lagsjef Peter Schlickenrieder i sterke Jonas Dobler og ranet leder Moch. «Det er et lite langrennsmirakel,» sa Dobler.

Den 53 år gamle Schlickenrieder dro en liten rakett opp av lommen, som teamassistenten hadde dratt ut av et overraskelsesegg den morgenen. «Jeg har raketten som lettet her. Hun ga den til meg. Det var et tegn, dagen startet bra,» sa eks-atleten helt entusiastisk. Dagen før hadde kvinnekvartetten rundt Katharina Hennig allerede vunnet sølv i verdenscupen på stafett.

Dominerer Norge

De dominerende lagverdensmesterne Norge og Finland var for sterke, men det gjorde ikke noe for den salige kvartetten Moch, Dobler, Albert Kuchler og Janosch Brugger. Hele tolv måneder etter «Du har en varm panne» i OL, skapte ARD-kommentator Jens-Jörg Rieck nok en gang et ordtak: «Leve gemsken!» Han ropte på målstreken. Schlickenrieder kommenterte: «Det er helt sant.»

At denne kommentaren ikke ble sendt direkte på ARD denne gangen, men kun i direktesending, viser også hvor håpløse tyskerne ble ansett før sesongen. «Jeg har ikke ord. Utrolig. Nå er vi ikke bare de små langrennsløperne i Tyskland lenger, nå har vi også en jævla medalje,» sa Brugger.

Da han slet som andremann, hadde tidligere landslagstrener Jochen Behle allerede uttalt: «Nå flyr håpet til det tyske laget ut av vinduet». Nesten en time senere er det bronse, høylytt foran Frankrike og Sverige. Til slutt passerte Moch rett og slett sin siste løper.

Ny medalje til Dobler

Mens kvinnene klarte å vinne gull på lagsprinten og sølv på stafetten ved OL i 2022 i Beijing, er det den desidert største suksessen for herrene i lagleder Schlickenrieders tid. Dobler – 31 og nærmer seg slutten av karrieren – innrømmet åpent: «Jeg har absolutt ingen erfaring med medaljer.» Etter tøffe år uten annet enn jakter, kom det spektakulære kuppet i Schanzen-dalen ut av ingensteds. «Dette er vår første medalje, vi finner noe. Det kommer til å bli en god natt,» sa Dobler.

Da Schlickenrieder dagen før ble spurt om han ønsket å løfte Moch i medaljestillingen som neste utøver etter kvinnene, svarte han: «Det ville ikke vært nok for meg hvis bare Friedrich Moch fikk medaljene. Det ville være viktig å meg at vi har åtte kvinnelige utøvere, som hver kunne løpe i stafetten». Det var slett ikke påregnelig at ønsket om en mannsmedalje allerede kunne oppfylles i løpet av et døgn. For frem til torsdagens sølv måtte langrennsløperne vente 4371 dager på VM-medalje.

Nordmennene forblir ubeseiret og egentlig ikke utfordret engang. Alle de fem avgjørelsene til langrennsherrene gikk til laget rundt stjernen Johannes Hoesflot Klaebo, som nå, i likhet med legenden Björn Dählie, har ni gullmedaljer i verdensmesterskapet. I tillegg til Klaebo var også Hans Christer Holund, Paal Golberg og Simen Hegstad Krüger blant vinnerne av stafetten. Krüger og Klaebo har hver tre gullmedaljer i tittelkampene i Planica.

© dpa-infocom, dpa:230303-99-816393/4

Related Videos

Leave a Comment