Home » kesson: kvinner nøkkelen til valgsuksess

kesson: kvinner nøkkelen til valgsuksess

by Russell Crowe

Ifølge SD -leder Jimmie Åkesson vil neste års valg bli et av de viktigste og historisk dødelige så langt.

Og hvis den høyreorienterte «Gialloblù-blokken» vinner med SD, er kvinnelige velgere grunnleggende, spår hun.

Det er åpenbart Åkesson sier Sverigedemokraterne har et problem med ujevn kjønnsfordeling. Partiet hans har langt mer appell til menn enn til kvinner.

«Dette betyr en gigantisk utfordring for oss. Hvis vi vil bli det største partiet, må det utjevnes,» sa Åkesson da han talte på SD -kvinnekonferansen i Norrköping.

«Det er den åpenbare nøkkelen til å bli det største og mest dominerende partiet i Sverige.»

Åkesson sa at partiet har brukt mange år på å analysere hvorfor SD tiltrekker seg en mindre andel kvinnelige velgere enn andre stortingspartier. Det er ikke noe reelt svar ennå, sier Åkesson etter talen.

Er det noen grunn til selvkritikk, avviste SD kvinner?
«Vi har ikke gjort noe for å avvise kvinner, det handler om å prioritere valgspørsmål. Vi har forfulgt saker som først og fremst appellerer til menn,» svarer Åkesson og siterer kriminalitet, innvandring og energipolitikk.

– Min analyse har alltid vært at kvinner ikke er mindre demokratiske enn Sverige i sine verdier enn menn, men det handler om hvordan man prioriterer saker, sier Åkesson, som likevel sier at SD har den beste politikken for kvinner.

Før valget utlyser Åkesson som dødelig neste år, venter en kamp på statsbudsjettet i november. Moderaterne og Kristelig Demokrater håper, med støtte fra Sverigedemokraterne og Venstre, å utfordre med sitt eget alternativ som kan omdirigere finansiering og politikk på punkter som er viktige for dem.

«Det vil være en anelse om hvordan den blå-gule blokken skiller seg fra den lykkelige blandingen av motstridende synspunkter fra regjeringens side,» sa Åkesson i talen og lovte å «fullt ut» ta den kampen.

Ved neste års valg SD er det eneste partiet som kan møte velgere med ære intakt, det eneste partiet som «hadde rett» om utviklingen som har gjort Sverige til et skrekkeksempel på mange områder, ifølge Åkesson.

«Landet vårt trenger voksen, sikker, virkelighetsbasert politisk ledelse forankret i en sosialt inkluderende og samfunnsskapende konservatisme.»

Ingen skal tro at en endring i lederen for det sosialdemokratiske partiet vil gjøre en forskjell, det vil si en endring fra Stefan Löfven til Magdalena Andersson, sier han. Det er den samme katastrofen.

«Omsorg for stemmegjøddene deres – i premiumklassen som er opprettet – vil være sterk, uansett om partilederen heter Stefan Löfven eller Magdalena Andersson.»

Til TTs neste spørsmål, hvis Åkesson ser på de omtrent 25 prosentene av velgerne som støtter S som «stemmende storfe», sier han nei.

«Det var mer et uttrykk for hvordan de ser på sine velgere. Det handler om å vurdere velgere bare storfe, de bryr seg ikke så mye om dem etter valget, men før de kaster bein av kjøtt til venstre og høyre.»


Related Videos

Leave a Comment