Home » Nicola Sturgeons mareritt: Norge har sluppet uavhengigheten ettersom landet har «lojalitet til London» | Storbritannia | Nyheter

Nicola Sturgeons mareritt: Norge har sluppet uavhengigheten ettersom landet har «lojalitet til London» | Storbritannia | Nyheter

by Russell Crowe

Nicholas Sturgeons planer for uavhengighet kan bli truet ettersom meningsmålinger tyder på at støtten avtar i Skottland. En meningsmåling fra Panelbase i juni fant at bare 48 prosent av befolkningen – unntatt ikke -støtter – ville støtte uavhengighet hvis det ble holdt en folkeavstemning, ned fra 52 prosent i april. Tidligere denne måneden sa Dennis Canavan, president for Ja -kampanjen 2014, til Daily Record at skottene måtte velge mellom Westminster «tvangstrøye» eller uavhengighet.

Men han innrømmet at det er «absolutt grunn til bekymring», da «nylige meningsmålinger burde tjene som en vekker».

Han la til: «Vi bør aldri ta folks støtte for gitt. For å omskrive Keir Hardie om behovet for en pågående kampanje:» Vi går videre eller vi blir avvist. Det er ingenting som å stå stille. «

Uavhengighet har delt meninger i landet siden 2014, men det ser også ut til å skape debatt i land over hele Europa.

I januar 2014, noen måneder før den skotske folkeavstemningen, forklarte forskjellige eksperter hvordan uavhengighet ble sett på i forskjellige land.

Den svenske aktivisten Gunnar Wetterberg sa den gangen: «Hvis skottene ringte, ville vi bli veldig glade!»

Wetterberg er tilhenger av en nordisk union der Norge, Sverige, Finland, Danmark og Island forlater sin uavhengighet og låser seg sammen for å danne en enkelt forbundsstat.

Som statsviter Oivind Bratberg sa til Guardian, var det imidlertid mindre entusiasme for uavhengighet i Skottland enn i Norge.

Han sa: «Nordmenn er veldig glad i tanken om Storbritannia. De ser tilbake på krigen med lojalitet til London, der vår regjering og vår kongefamilie lå. Det er veldig vanskelig å forestille seg at Skottland er løsrevet fra USA Kongedømme.»

Mens Skottland tidligere ble avvist av mange personer i EU, hovedsakelig Spania, ser det nå ut til å være mer entusiasme for Skottlands medlemskap.

LES OGSÅ: IndyRef2 -argumentet av Nicola Sturgeon «juridisk irrelevant»

«Skottland forlater nå en mindre union for å bli med i en større union.»

I et intervju med Express.co.uk i forrige uke var irsk MEP Billy Kelleher mer forsiktig, men sa at Skottlands EU -medlemskap ville bli ønsket velkommen.

Han sa: «I tilfelle skotsk uavhengighet på kort sikt, tror jeg ikke det ville være store hindringer for at Skottland skulle bli medlem av EU. Det ville være veldig likt når det gjelder overholdelse, når det gjelder å oppfylle standarder.

«Hvis det skjer, kan jeg sikkert se at det vil være velvilje mot Skottlands medlemskap.»

Related Videos

Leave a Comment