Home » Hjemme i Balingen, rundt om i verden: Kurt Sauter fyller 80 år

Hjemme i Balingen, rundt om i verden: Kurt Sauter fyller 80 år

by Russell CroweBarndommen hans var ikke lett. Kurt Sauter, født i Tübingen og oppvokst i Balingen, var den yngste av seks barn. Brødrene hans var mellom ni og 15 år eldre. Men krigsårene og morens sykdom tillot ham ikke å være et godt beskyttet barn.


På sykkel til sykehuset

«Når hun måtte gå til sykehuset i Balingen før hennes død, syklet jeg hver dag til henne til slektningene i Ostdorf, som jeg bodde på den tiden.»


Trening i Bizerba

På den tiden var faren ansatt som kusk og vogn i Bizerba. På den tiden var det ennå ikke sikkert at han også ville bli profesjonelt tiltrukket av Balingen -skalaprodusenten. Men etter å ha gått på barneskolen var tiden inne. Kurt Sauter fullførte en kommersiell læreplass i Bizerba på slutten av 1950 -tallet og ble uteksaminert med en pris fra Handelskammeret.


Overfør til Wolfenbüttel

«Først jobbet jeg fremdeles i Balingen», ser du tilbake. Men så kom overgangen til Bizerba -felttjenesten og med dette overføringen til Nord -Tyskland, nærmere bestemt til Wolfenbüttel. «På den tiden hadde min kone Hede og jeg egentlig ikke tenkt å dra tilbake til Balingen, selv om faren min ønsket det veldig mye.»


41 år med Hermann Daniel forlag

Men en dag sendte stemoren til Kurt Sauter ham en jobbannonse «Leter du etter en forretningsmann i Balingen». Først etter spørsmålet hans kom det frem at arbeidsgiveren som lette etter ham var trykkeriet og forlaget Hermann Daniel. Sauter fikk jobben og forble lojal mot Balinger Verlag, hovedkvarteret til ZOLLERN-ALB_KURKIER, i 41 år, først som kommersiell direktør, deretter som autorisert signatør og redaksjonell direktør.


Reisearrangør for lesere

Da han trakk seg, tok imidlertid ikke Sauters nære forhold til trykk- og forlagsselskapet slutt. Han organiserte ZAK -leserturer til 2019 og var der når været tillot det. «Jeg delte min store lidenskap for reiser med daværende redaktør Erich F. Jetter.»


Dedikert ungdomsarbeid

Fjerne land, fremmede kulturer: for Balinger har dette vært et livssenter bortsett fra hans profesjonelle virksomhet siden 1960 -tallet. Han kom først i kontakt med ungdomsarbeid gjennom protestantisk ungdom.


Start i distriktsungdomsringen

Hans engasjement for internasjonal forståelse og ungdomsutveksling, inkludert på tvers av kontinenter, er en sak som er kjær til faren til tre døtre og bestefaren til to til i dag. Det hele startet i ungdomsringen i Zollernalb -distriktet.


Medlem av kringkastingsrådet

Dette ble fulgt av stillinger ved det statlige ungdomsrådet og ved den eldste tyske utvekslingsorganisasjonen «Experiment international». «Fra 1993 til 1998 var jeg president for den tyske delen av denne verdensorganisasjonen.» I 18 år representerte Kurt Sauter også ungdomsforeninger i kringkastingsstyret i daværende Südwestfunk (SWF).


Aktiv for CDU

Hans andre frivillige aktivitet var lokalpolitikk. Fra 1968 til 1985 var han medlem av kommunestyret i byen Balingen for CDU – hvorav ti år som formann i stortingsgruppen – og fra 1971 til 1984 medlem av distriktsrådet. «Det var en veldig interessant periode, formet av kommune- og distriktsreformen, men også av byggingen av rådhuset,» husker den lokale politikeren.


Andre hus ved Bodensjøen

Selv i dag møter han jevnlig de gamle kommunestyrene. Av og til forlater han og kona Hede imidlertid Zollernstadt og blir i sitt andre hjem i Radolfzell. Ikke slik denne søndagen. Feir 80 -årsdagen i det lokale nabolaget Zollernalb i nærvær av familien.

Related Videos

Leave a Comment