Home » Hvordan rangerer det kroatiske reisedokumentet på den kraftige nye passlisten?

Hvordan rangerer det kroatiske reisedokumentet på den kraftige nye passlisten?

by Ashley Olsen

12. april 2022 – Hvor er det kroatiske reisedokumentet på den siste listen over de kraftigste passene i verden? Med det kroatiske passet som sakte klatrer på listen med hver nye utgivelse, er det interessant å se hvor det står nå.

Som Firmaavis skrevet, rangerer Passport Index 199 pass i henhold til antall destinasjoner deres eiere kan få tilgang til uten å måtte skaffe visum først. Listen er en av mange indekser opprettet av finansfirmaer for å rangere verdenspass i henhold til reisefordelene de tilbyr sine innbyggere. Den oppdateres i sanntid gjennom året etter hvert som endringer i visumpolitikken trer i kraft.

Siden krigsutbruddet i Ukraina etter den russiske invasjonen i slutten av februar har mange land enten endret innreisepolitikken eller avskaffet visum totalt for ukrainske passinnehavere, noe som betyr at Ukraina og som sådan har det ukrainske passet hatt rekordvekst, iht. rapporten.

I mellomtiden har EU (EU), USA og Canada utestengt russiske operatører fra luftrommet deres, med noen land som ikke lenger utsteder visum til russiske statsborgere i det hele tatt.

Selv om dette ennå ikke har påvirket det russiske passets plassering på listen nevneverdig, antyder rapporten at dette bør endres i løpet av de kommende månedene. Indeksen er basert på proprietære data fra International Air Transport Association (IATA) og overvåker jevnlig pass over hele verden, rangering som er den mest gunstige for reiser siden 2006.

På listen for andre kvartal 2022 har det ukrainske reisedokumentet rykket opp én plass og er nå rangert på 34. plass, og ukrainske statsborgere kan nå reise til 143 destinasjoner uten å få visum (eller uten behov for å få visum ved ankomst) ). Russland falt fire plasser, ned til 49. plass, med russiske passinnehavere som fritt kunne komme inn i 117 land, men det tallet forventes å synke ytterligere ettersom visumsuspensjoner og sanksjoner mot Russland er formalisert.

Toppen av indeksen forblir den samme som før – Japan og Singapore deler topplasseringen. Innehavere av disse passene kan i teorien reise til 192 visumfrie destinasjoner, men det skal bemerkes at dette ikke tar hensyn til eventuelle midlertidige restriksjoner.

Afghanske statsborgere er igjen på bunnen av rangeringen og bare 26 land kan reises inn med dette passet uten behov for visum.

Når det gjelder topp 10, er Sør-Korea fortsatt med Tyskland på andreplass, med en poengsum på 190, og Finland, Italia, Luxembourg og Spania er samlet på tredjeplass, med en poengsum på 189. Østerrike, Danmark, Nederland og Sverige deler fjerdeplass (188), mens det franske passet falt til femteplass.

Storbritannia og Nord-Irland, som opphevet alle sine gjenværende koronavirusrestriksjoner forrige måned, rykket opp én plass (posisjon 5), ved siden av Frankrike, det samme gjorde Irland og Portugal.

USA er fortsatt på sjetteplass, med en poengsum på 186, og deler en posisjon med Belgia, New Zealand, Norge og Sveits. Det er ingen endring på nummer sju, og Australia, Canada, Tsjekkia, Hellas og Malta forblir sammen, med en poengsum på 185. Ungarn ligger alene på åttendeplass, med en poengsum på 183, mens Polen falt fra åttende til niendeplass . på listen, og deler felles plass med Litauen og Slovakia, med en poengsum på 182. Estland, Latvia og nabolandet Slovenia fullfører topp ti med en poengsum på 181.

Det slovenske passet er det mektigste i regionen, etterfulgt av det kroatiske reisedokumentet som inntar 18. plass, foran Serbia som er i posisjon 39 (135 land) foran Makedonia (posisjon 47) og Montenegro (posisjon 48).

For å finne ut mer, sørg for å sjekke ut vår reiseseksjon.

Related Videos

Leave a Comment